Ongeveer 250 turners en turnsters hadden zich opgegeven voor de clubkampioenschappen van KDO-Sport die op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari werden gehouden in de sportzaal aan de Plataanlaan.
 
Op vrijdag beten de selectiegroepen om 17.00 uur het spits af . Zij streden om de eer en natuurlijk de medailles van het clubkampioenschap. Voor de selectieleden is deze avond vooral erg gezellig, maar toch ook altijd weer erg spannend.
 
Alle selectieleden van KDO-Sport traden aan en turnden zoals gewoonlijk op hun eigen niveau. Dit maakte het voor de jury extra moeilijk, omdat er veel niveaus zijn waar de verschillende selectieleden in turnen. De beoordeling is aangepast aan het niveau, de moeilijkheidsgraad en natuurlijk de uitvoering van de oefening.
Dit heeft tot gevolg dat de uiteindelijke uitslag van alle niveaus gewoon met elkaar vergeleken kan worden.
Ook konden er per categorie prijzen gewonnen worden. Veel leden wonnen dan ook een mooi medaille. In de prijzen bij de jongens/heren vielen: Sebastiaan Maas, Martijn Knöps, Kay Schreiner, Sebastaan Willemsen en Mitch de Vos.
Bij de dames waren dit: Anniek Postema,Annemieke Batenburg, Patricia Barnhoorn, Nienke Knijnenburg, Laura Bakker, Xanne Nanuru, Amy Speelman, Kayla de Vos, Quinty de Vries, Angelica de Groen, Sara Verkerke en Floor van Orden.
De turner/turnster met de meest behaalde punten over de gehele avond werd clubkampioen.
De clubkampioen voor de selectie bij de jongens /heren is geworden: Sebastiaan Maas met 67,100 punten(Junior/senior niveau 6), als tweede eindigde Martijn Knöps met 65,650 puntenjunior/senior niveau 6) en als derde eindigde Allart de Voogd v.d. Straaten met 65,600 puntenjunior/senior niveau 5). U ziet de verschillen waren zeer klein.
Clubkampioen voor de selectie bij de meisjes/dames is geworden: Anniek Postema met 34,150 punten(senior niveau 5). Tweede werd Sara Verkerke met 34,105 punten(instap niveau 11) en derde werd Xanne Nanuru met 33,650 punten(jeugd niveau 7).
Natuurlijk wordt er van deze leden verwacht dat zij volgend jaar hun positie gaan verdedigen tijdens het clubkampioenschap in 2009.
 
Zaterdagochtend kwamen de recreanten in actie. Om 9.00 uur kwamen al de eerste turners en turnsters in actie. Voor veel van hen was het de allereerste wedstrijd waar zij aan deelnamen.
Ze deden natuurlijk enorm veel indrukken op. Veel toestellen in de zaal, veel vreemde kinderen die in de verschillende groepen en zalen turnen, het vele toegestroomde publiek en natuurlijk een officiële jury die de oefeningen ging beoordelen.
Tijdens een gezellig muziekje kwamen de kinderen achter een trainer of trainster de zaal binnen paraderen. Natuurlijk gingen de handen van het publiek gelijk op elkaar, waardoor het gelijk een gezellig sfeertje werd.
De kinderen lieten hun kunnen aan iedereen zien. Soms zagen ze zelf zo veel, dat ze de jury zelfs niet meer zagen en al snel weer naar hun plekje renden zonder de jury te groeten. Gelukkig had de jury daar begrip voor en werd dit met een glimlach afgedaan. Alle begin is nu eenmaal moeilijk en al doende leert men.
Ook hier gold dat de beoordeling is aangepast aan het niveau, de moeilijkheidsgraad en natuurlijk de uitvoering van de oefening. Dit heeft ook hier tot gevolg dat de uiteindelijke uitslag van alle niveaus gewoon met elkaar vergeleken kan worden.
Ook hier vielen veel kinderen in de prijzen. De prijswinnaars bij de jongens/heren waren: Max van Bremen,Tim van Onselen, Joeri Vos, Vinnie Inpijn, Damian van Herp, Ruben Waalboer, Miquel van Dongen, Tim Schouten, Dani Bakboord, Pieter van der Veen en Coen Meurs.
De prijswinnaars bij de meisjes/dames waren: Chandailly Cecilia, Christa van Dijk, Amy Potkamp, Marre Driessen, Bo Wegereef, Denise Looy, Zoé Bonefaas, Irene van der Baard, José Nesman, Lisa Hooiveld, Eusa van Ham, Michelle Nobel, Laura Huisman, Azur Matala, Fay Briggeman, Katja van der Meulen, Dionne Steenbeek, Sanne Hoogendoorn, Anne Hooiveld, Isabel Disser, Caitlin van Gent, Jenske Salomons, Tjitske Vermaes, Jackie Overheid, Fay van Emmerik, Marleen Hooiveld, Zoë van Hulst, en Winny Been.
De clubkampioen bij de recreanten jongens /heren is geworden: Max van Bremen, als tweede eindigde Miquel van Dongen en als derde eindigde Kevin de Reus.
 
Clubkampioen bij de recreanten meisjes/dames is geworden: Azur Matala, als tweede eindigde Anne Hooiveld en als derde Jackie Overheid.
Ook van hen wordt natuurlijk verwacht dat zij volgend jaar hun positie gan verdedigen.
Al met al is er een einde gekomen aan een gezellig en succesvol clubkampioenschap.
Bij deze danken wij alle vrijwilligers, die zich ingezet hebben om deze dagen zo succesvol te laten verlopen.
Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *