JOLEINE VAN ES, KDO-SPORT HELLEVOETSLUIS,
DISTRICTSKAMPIOEN ZUID HOLLAND ZUID…

Op zaterdag 8 januari werd het districtskampioenschap Zuid-Holland 1e divisie gehouden in de Turnace . Voor KDO-Sport deden hier 8 turnsters aan mee. Het is de eerste wedstrijd in aanloop naar het NK turnen 1e divisie.

Bij de categorie instap niveau 7 deden maar liefst 3 turnsters van KDO-Sport mee. Deze jonge turnsters turnden voor het eerst een districtswedstrijd en waren hiervoor toch wel een beetje gespannen. Zij hebben laten zien goed mee te kunnen met de rest van het deelnemersveld. Chenoa Gijbels behaalde een mooie 3e plaats en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Rachel Kievit heeft een keurige wedstrijd laten zien met de hoogste score op brug en is uiteindelijk 5e geworden. Julia Langendoen turnde een prachtige vloeroefening en eindigde net iets onder Rachel, zij werd 6e.

De pupillen van KDO sport, Maxime van Ardennen en Pascalle Tanis, uitkomend in niveau 5, hebben beide prachtige oefeningen laten zien. Pascalle turnde een prachtige brug- en vloeroefening en wist de zilveren medaille te bemachtigen. Maxime heeft wederom laten zien dat sprong haar favoriete toestel is, zij behaalde op dit toestel het 3e hoogste cijfer en werd uiteindelijk in het totale klassement 6e.

Joleine van Es en Sara Verkerke, beide uitkomend in de categorie Jeugd, begonnen hun wedstrijd op sprong. Joleine startte sterk met een mooie overslag heel en Sara heeft een prachtige overslag laten zien.  Sara, 1e jaar jeugd, heeft laten zien grote vooruitgang te hebben geboekt en vooral haar vloeroefening was erg mooi om te zien. Joleine heeft laten zien ook op de andere toestellen heer en meester te zijn en mocht totaal terecht de gouden medaille mee naar huis nemen! Zij mag zich nu een jaar lang DISTRICTSKAMPIOEN noemen!!

KDO’s junior turnster Karlijn Verhagen, terugkomend van een blessure, was wel aanwezig tijdens de wedstrijd maar heeft helaas nog niet haar wedstrijd kunnen turnen. Zij mag het nu gaan proberen in de volgende ronde in maart. Hopelijk is zij dan voldoende hersteld om zich weer te meten met de andere Junior 1e divisie turnsters.

KDO-Sport Hellevoetsluis mag vol trots terugkijken op een zeer geslaagde Districtswedstrijd!

Categorieën: Turnen