Op zondag 19 mei mochten 4 damesparen van KDO-Acro proberen bij de beste 5 van Nederland te komen om zich te plaatsen voor het NK Acro in Juni.

Joyce en Laura waren al vroeg in de ochtend bij de Junior E.  Hoewel ze een mooie oefening zonder fouten lieten zien, was de score wat laag en belanden ze daarmee op een 11e plaats.

Melanie en Samantha mochten daarna uitkomen in de Senior E. Grootste zorg was de muziek van hun oefening. Deze geknipte versie van een nummer van Imagine Dragons werd vorig jaar gebruikt door een succesvol damespaar en landelijke juryleden zouden daar een vergelijking kunnen trekken. Gelukkig was de artistieke waarde van hun oefening 7,500 en zat daarmee in de hoogste noteringen. Helaas bleef top Samantha staan de handstanddoorrol en werden ze bestraft met 1,3 doordat ze daardoor een eis misten. Ondanks deze grote aftrek werden ze toch nog 10e en staan daarmee op de reserve lijst voor het NK Acro.

In de middag waren de D-teams aan de beurt. KDO-Acro deed dit seizoen voor het eerst met 2 damesparen en een damesgroep in het district mee in dit hogere niveau. 2 damesparen waren direct geplaatst voor de ½ finale in Oss dit weekend.

Myrna en Tessa waren bij de Junior D als eerste aan de beurt. Hun oefening verliep vlekkeloos tot het laatste element. Bij de Toss tot handen was Tessa iets uit evenwicht en moest Myrna een paar passen zetten om haar weer in balans te krijgen. Tessa wist gelukkig weer goed in balans te komen om daarna haar salto achterover te kunnen maken. Maar daardoor eindigden ze buiten de muziek en werden bestraft met een extra 0,3. Met een 8e plaats staan ook zij op de reserve lijst van het NK Acro in Juni.

Als laatsten waren Esra en Elaysha bij de Senior D aan de beurt. Ze lieten een goeie oefening zien, zonder fouten en met hun score van 22,940 stonden ze heel lang bij de eerste 5, maar ook dit jaar bleek de concurrentie uit het noorden weer heel groot en werden ze verdreven naar de 8e plaats. Hun score was hoog genoeg voor een plaatsje op de reserve lijst voor het NK Acro.

De Acro gymnasten komen dit seizoen nog 1 keer in actie bij het internationale wedstrijd evenement IAG dat georganiseerd wordt door FlikFlak den Bosch van 30 mei tot 1 juni. Met 12 teams zal KDO daaraan deelnemen op vrijdag 31 mei.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *