Zilver voor Mara Doornhein in de landelijke sprongfinale!

In mei stonden de bondsfinales voor de tweede en derde divisie turnen op het programma. Van de ruim 1600 inschrijvingen per categorie, was het al een hele prestatie om in de finale te staan.

Van KDO-Sport turnden Nienke van Veen, Saskia van Erk, Mara Doornhein, Bridget Peters en Anouk Slockers de bondsfinale in Vianen. Zaterdag 18 mei werd de meerkampfinale geturnd. Het was een dag met spanningen, af en toe wat tegenslagen, afgewisseld met mooie stralende oefeningen. Nienke liet vooruitgang zien op sprong en werd 32e. In de andere baan eindigde Saskia op de 27e plaats, werd Mara 30e en Bridget 34e. Anouk wist zelfs te eindigen bij de beste 6 senioren van Nederland. Dit levert haar totaal onverwacht een ticket op voor de Ahoycup op 23 juni. 

Zaterdag 18 mei werd de meerkampfinale geturnd. Het was een dag met spanningen, af en toe wat tegenslagen, afgewisseld met mooie stralende oefeningen. Nienke liet vooruitgang zien op sprong en werd 32e. In de andere baan eindigde Saskia op de 27e plaats, werd Mara 30e en Bridget 34e. Anouk wist zelfs te eindigen bij de beste 6 senioren van Nederland. Dit levert haar totaal onverwacht een ticket op voor de Ahoycup op 23 juni. 

Op zondag kwamen de toestelfinalisten in actie. Bridget turnde maar liefst alle vier de toestellen. Als eerste turnster op balk zette ze een ijzersterke oefening neer en behaalde de 4e plaats. Op vloer straalde ze en werd ze 8e. Daarna kwamen haar clubgenootjes erbij. Nienke was erg gespannen tijdens de balkfinale en kon niet laten zien wat ze in huis had. Ze baalde enorm, maar 8e op balk van Nederland is super knap. In de andere baan lieten Mara en Bridget mooie sprongen over de pegasus zien. Mara werd na een topseizoen op sprong, beloond met zilver! Bridget werd hier 9e en op brug 8e. Mara volgde hier op de 7e plaats en Saskia werd 6e op brug. Alle drie lieten ze nette oefeningen zien op brug.

Sarah Lemmen reisde voor haar meerkampfinale op 25 mei af naar Duiven. Met trots, plezier en toch wat spanning turnde Sarah haar eerste bondsfinale. In een erg sterk deelnemersveld is het een hele prestatie dat ze hier stond. Met een 34ste plek heeft Sarah een mooi landelijk wedstrijdseizoen afgesloten waarin ze erg gegroeid is door hard te blijven werken.

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *