Bondsfinale en halve finale voor KDO-Sport turnsters

In Rotterdam kwamen de beste 24 instap N3 turnsters van heel Nederland samen om de bondsfinale te turnen.

Voor Amanda Kop en Amy de Ruiter was dit hun eerst landelijke finale ooit en ze waren daarom toch wel wat zenuwachtig. Beide meiden turnden een goede wedstrijd zonder grote fouten en hebben genoten van deze mooie ervaring. De tegenstand was groot, de jonge turnsters eindigde op een keurige 12e (Amanda) en 16e (Amy) plek. 

Op dezelfde dag waren er halve finales voor Tessa Brakel, Charlize Klop en Sarah Lemmen. Tessa had hard getraind om wat extra elementen te turnen en deze gingen ook goed. Het was spannend omdat ze lang op de 10e plek stond, waar er 12 door zouden gaan. Helaas op het laatste moment kwamen er nog turnsters boven haar en werd ze 14e

Charlize Klop was al zeker van doorstroming en nam daarom wat meer risico op brug en turnde een zolendraaihandstand. Deze lukte maar nog niet netjes waardoor ze wat punten liet liggen. Op balk moest ze een val incasseren, desondanks eindigde ze nog op een mooie 4e plek en behaalde ze toestelfinale tickets op sprong, balk en vloer.

Sarah Lemmen was al blij dat ze de halve finale had gehaald en turnde zonder al te veel verwachtingen een mooie en stabiele wedstrijd. Wat resulteerde in een 17e plek en daarmee heeft ze voor het eerst een finale gehaald.

Op zondag turnden, in de laatste ronde, de seniorturnsters Joleine van Es en Sara Verkerke hun halve finale. Sara kon niet het beetje extra geven wat nodig was voor doorstroming maar turnde een goede wedstrijd met alleen een val van balk. Bij haar niveau gingen er 9 turnsters door en Sara eindigde op de 13e plek.

Joleine begon sterk op sprong en hield het hoge niveau vast op brug waar ze het 5e cijfer neerzette. Balk was wat nerveus maar geen grote fouten en bij vloer moest ze zich een beetje door de oefening heen worstelen, maar ook dit lukte. In een heel sterk deelnemersveld met veel ex-topturnsters turnde ze zich naar een onwijs mooie 7e plek en dit was ruim voldoende voor doorstroming naar de landelijke finale.

[cycloneslider id=”bondsfinale-en-halve-finale-voor-kdo-sport-turnsters”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *