Landelijke finale tickets voor KDO-Sport

De afgelopen periode deden KDO-Sport turnsters mee aan de landelijke kwalificatie wedstrijden voor de 1e en 2e divisie.

Charlize Klop turnde haar twee kwalificatie wedstrijden in Reuver en Harlingen. Ze behaalde tijdens haar eerste wedstrijd meteen de tweede plek en kreeg een zilveren medaille omgehangen. In Harlingen werd ze vierde. Zaterdag 13 april turnt ze haar halve finale in Rotterdam.

Pupil Tessa Brakel turnde haar twee kwalificatie wedstrijden in Reuver en Helmond, net als senior 1e divisie turnster Joleine van Es.

Tessa turnt op het hoogste niveau voor haar leeftijd, de elementen zijn daar erg moeilijk en enkele daarvan beheerst ze nog niet. Bij de eerste kwalificatie werd ze 16e en bij de tweede werd ze 13e. Net als de plaats is haar turnen ook vooruitgegaan en heeft ze een ticket verdiend voor de halve finale.  

Joleine werd 8ste bij haar eerste wedstrijd en wist bijna zeker dat ze door zou stromen naar de halve finale. Bij de wedstrijd in Helmond probeerde ze nieuwe dingen uit, dit pakte goed uit en ze klom naar de 7plek.

In het verre Harlingen, turnde Lynn van den Boogert bij de pupillen N2, Larissa den Braasem en Sarah Lemmen bij jeugd N3 en bij de senioren 2e divisie Kiki Sloekers en Sara Verkerke. Lynn had wat zenuwen, maar zette een keurige wedstrijd neer. De tegenstanders waren net te sterk, waardoor ze niet doorstroomt.

Larissa turnde nieuwe elementen en eindigde op de 27e plaats.

Sarah maakte het erg spannend en turnde zich met een fout op sprong, maar met reuzendraaien op brug naar de 10e plek, wat net genoeg bleek voor doorstroming naar de halve finale.

Kiki miste veel eisen voor doorstroming, maar liet wel voor het eerst een mooie schroef zien op vloer. Sara had een stabiele goede wedstrijd en eindigde net buiten de prijzen op een 4e plek. Zij mag op de halve finale gaan strijden voor een ticket voor de bondsfinale.

Vervolgens turnden de instappers de halve finale in Helmond. Amy de Ruiter en Amanda Kop waren er op gebrand om een finale plek te bemachtigen. Dit zag je terug bij de meiden, ze waren gefocust, netjes en met veel plezier turnden ze hun oefeningen op alle vier de toestellen. Dit resulteerde in een mooie uitslag met Amanda bovenaan op het podium en Amy op een 6e plek. Beide hebben ze hun plek in de finale meer dan verdiend.

[cycloneslider id=”15_04_2019_3″]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *