Record aantal doorstromingen turnsters KDO-Sport!

Het wedstrijdseizoen is voor de damesselectie van KDO-Sport succesvol van start gegaan. In de tweede, derde en bovenbouw vierde divisie turnden de dames twee districtswedstrijden, waarin ze zich konden kwalificeren voor de landelijke finalewedstrijden. De wedstrijd met de hoogste ranking was bepalend voor de doorstroming.

De turnsters gesponsord door Auto Koese Sommelsdijk stonden gefocust op de wedstrijdvloer en zetten de eerste keer meteen ijzersterke oefeningen neer. Ook bij de tweede wedstrijd toonden de dames strakke oefeningen en lieten ze vooruitgang zien in de elementen. Ze namen het op tegen leeftijdsgenoten van clubs uit Zuid-Holland, waarin de kans om door te stromen in een sterk deelnemersveld klein was.

Celine Melaard, Lisanne vd Meer, Amber van Rij en Esmee van Wijland hebben zich geplaatst voor de districtsfinale vierde divisie. Tijdens de toestelfinales komt Esmee nog in actie op vloer en Lisanne op sprong en balk.

Bij de jongste meisjes in de derde divisie turnden Amy de Ruiter en Amanda Kop een ijzersterke tweede wedstrijd, Amy won brons en Amanda goud. Bij de pupillen won Feline Plune de eerste wedstrijd goud, de tweede wedstrijd werd Nicole Rijsdijk met brons beloond. Evie de Ruiter en Sanne vd Welle eindigden beide wedstrijden op dezelfde plaats en dit resulteerde in zilver voor Evie en brons voor Sanne. Faye Kil liet in deze categorie ook progressie zien van de 10e naar de 7e plaats. De jeugdmeisjes hielden de eer aan KDO-Sport. De eerste wedstrijd won Emmalie Wu goud en Nienke van Veen zilver, de tweede keer was het goud voor Nienke en won Emmalie brons. De ronde daarna won Mara Doornhein goud, Saskia van Erk zilver en Bridget Peters brons. Quinty Spel werd keurig 5e en behaalde de tweede wedstrijd de hoogste vloerscore. Daaropvolgend mocht Saskia plaatsnemen op het hoogste schavot en Mara de tweede plaats. Bij de junioren was het goud tweemaal voor Lisa van de Wagt. Stephanie Engels werd 4e en Rowan Kiela volgde op de 5e plaats. Hard werken bracht Colinda Kievit bij de senioren naar een knappe 5e plaats. Anouk Slockers en Anne Sloekers mochten voor de beste ranking zilver in ontvangst nemen. Faye, Quinty en Rowan wisten zich te plaatsen voor de districtsfinale. Alle andere dames zijn door naar de districtsfinale en de halve finale van Nederland. Zaterdag 16 maart is de districtsfinale in Amsterdam en 17 maart zijn de toestelfinales, waarvoor maar liefst 27 tickets zijn verdiend!

In de tweede divisie hebben Lynn vd Boogert, Sarah Lemmen, Larissa den Braasem, Kiki Sloekers en Sara Verkerke een plaats in de kwartfinale bemachtigd. Deze wedstrijd vindt plaats op 17 maart in Harlingen.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *