Successen voor KDO-Sport

Zaterdag 16 februari was het een succesvolle dag voor de N3 en 3e divisie turnsters van KDO-Sport in Amsterdam. De dames zetten strakke oefeningen neer en lieten vooruitgang zien in de elementen.

’s Morgens vroeg begonnen Feline Plune en Nicole Rijsdijk hun wedstrijd op de balk. Altijd spannend, maar dit deden ze keurig. Nicole behaalde zelfs een score van 13 punten. Feline evenaarde deze hoge score, maar dan voor haar vloeroefening op muziek. Feline eindigde op de 9e plaats en Nicole won brons.

De tweede ronde was het de beurt aan de pupillen 2. Faye Kil liet een mooie overslag over de pegasus zien en werd 7e. Sanne vd Welle was ook goed in vorm, met een nette wedstrijd won ze brons . Evie de Ruiter liet een plaatje van een balkoefening zien en pakte zilver. Bij de jeugd N4 kwam Emmalie Wu net terug van een blessure, maar won knap brons. Nienke van Veen was op brug en balk de beste en hiermee verdiende ze de gouden medaille.

Een leeftijdscategorie hoger, jeugd 3e divisie, was daarna aan de beurt. Quinty Spel had wat pech, ze stootte haar teen bij de brug en viel met haar opsprong meteen van de balk. Ze bleef doorzetten en behaalde de hoogste score neer op vloer en werd 11e. Bridget Peters eindigde op de 5e plaats en turnde een goede wedstrijd. Mara Doornhein viel twee keer van de balk, maar de jury kon slechts 0,3 aftrek geven van haar sprong over de pegasus wat haar een tweede plaats opleverde. Saskia turnde een stabiele wedstrijd en won overtuigend goud.

Tot slot gingen de junioren er ook helemaal voor. Nog niet alles lukte, maar wel alle ‘half in heel uit’ sprongen landen ze keurig tot stand. Rowan Kiela werd 12e, Roxy van Dijk 11e, Stephanie Engels 8e, Naomi Groenendijk 7e en Lisa vd Wagt won zoals de eerste keer opnieuw goud! Met spanning wachten we de doorstroming naar de landelijke wedstrijden af.