Zilver voor Anouk in Woerden!

Het weekend van 8 en 9 december turnden 12 KDO-Sport turnsters hun districtswedstrijd in Woerden. Op zaterdag turnden Lynn van den Boogert en Colinda Kievit. Lynn is een divisie omhoog gegaan en is nu pupil 1 N2. De meeste bonussen beheerst ze nog niet, maar met een strakke basisoefening op de rekstok zette ze toch een prima score neer. Er werd strak geturnd en in een sterk deelnemersveld werd ze 14e. Colinda begon bij de senioren 3e divisie sterk op balk en haalde ook op de vloer alles uit de kast. Op brug liet ze tijdens de trainingen de meeste progressie zien, maar ging het op de wedstrijd niet zoals ze wilde. Van de 21 dames eindigde ze keurig op de 8e plaats.

Zondag vroeg in de morgen begonnen Larissa den Braasem en Sarah Lemmen in een rustige zaal aan hun wedstrijd. Ze stonden beiden stabiel op de balk, met basisoefeningen werd Larissa 11e en Sarah 7e.
Bij de senioren 3e divisie waren de oefeningen nog niet helemaal stabiel. Mariska Werring turnde haar series op vloer keurig door en werd 15e, Lian Schout werkte op vloer ook erg netjes en werd 10e. Anne Sloekers zette de hoogste score neer op brug, met een misser op balk werd ze 4e, Anouk Slockers was de verrassing van de dag en behaalde zilver met een hele mooie salto achterover op balk. In de andere baan begon Sophie van Seters erg sterk op balk, op brug gaf ze alles en turnde haar oefening bijna door, ze werd 11e. Nathalie Meurs zette de hoogste score neer op sprong, met een nette tsukahara gehurkt, en eindigde op de 8e plaats.
De laatste ronde kwamen de senioren 2e divisie in actie. Kiki Sloekers had al lange tijd geen wedstrijden meer geturnd. Ze turnde keurig alle toestellen met een hele ruime losom op brug en werd 12e. Sara Verkerke deed maar liefst 3 verschillende salto’s op balk, waarvan de salto achterover sinds haar blessure erg spannend was voor haar. Ze eindigde op de 5e plaats en mag daar trots op zijn!

De leermomenten nemen we mee. Op 20 en 21 januari turnen de dames hun tweede districtswedstrijd in Den haag. De beste ranking van beide wedstrijden telt voor de doorstroming.

[cycloneslider id=”zilver-voor-anouk-in-woerden”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *