NK turnen in Almelo

Zaterdag vroeg in de ochtend turnde Lynn van den Boogert, instap N3 haar NK. Zonder grote fouten turnde ze een mooie meerkamp. Dit keer lukte de radslag op balk, waarmee ze de vorige twee wedstrijden viel. Lynn behaalde uiteindelijk een hele mooie 8ste plek van heel Nederland in haar categorie. Dezelfde dag turnde Esmée de Nooijer in de categorie jeugd N2 haar NK. Esmée komt uit voor Turnz Amsterdam/ KDO-Sport Hellevoetsluis. Natuurlijk had ze spanningen maar je kon van haar afzien dat ze met enorm veel plezier aan het turnen was. Ook zij maakte geen grote fouten en in een sterk deelnemersveld, wat dicht bij elkaar zat qua punten behaalde zij een geweldige 6e plek! Ze mocht op zondag ook nog een vloerfinale turnen tijdens de Nederlands kampioenschappen toestellen. Ook deze vloer oefening ging goed, alleen er waren net drie turnster die wat hogere punten haalde en daardoor werd Esmée hier 4e van Nederland.
Ook op zondag turnde Charlize Klop haar 3e kwalificatie. Charlize komt uit in jeugd 1 N1. Deze turnsters hadden 3 mogelijkheden om een puntengrens van 44 punten te halen, om zich zo te plaatsen voor het NK in Ahoy. Helaas lukt een element op brug nog niet, waardoor ze veel punten laat liggen. Daardoor heeft ze de puntengrens ook niet gehaald. Wel deed ze voor het eerst een tsukahara op sprong en zo had ze haar eigen doelen om te halen tijdens de wedstrijden.
Ika van de Pol turnt in hetzelfde niveau als Charlize alleen zij heeft heel het seizoen al last van verschillende blessures, waardoor ze helaas niet mee kon doen.

[cycloneslider id=”nk-in-almelo”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *