Nederlandse Kampioenschappen heren
In het weekend van 2 en 3 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen turnen plaats in Hoofddorp. Op zaterdag 2 juni turnden 2 jongens, Tim Geuze en Sebastiaan Willemse de meerkamp, waarbij alle toestellen geturnd werden. Tim begon goed met een superscore op rekstok, waarbij hij 2e van de wedstrijd werd. Op deze manier maakte hij de wedstrijd ook af, met een klein foutje op brug. Tot op het einde was het heel spannend. Tim stond heel de wedstrijd rond de top 5 en door dat kleine foutje maakte hij het heel spannend. Met een hele goede wedstrijd mag Tim zich 3e van Nederland noemen! Sebastiaan Willemse mocht net als Tim alle toestellen turnen. Ook Sebastiaan begon goed en haalde op sprong en brug allebei een 2e plaats. Hij wist dat hij nieuwe dingen nodig had om kans te maken, dus op rekstok en vloer probeerde hij nieuwe dingen uit. Door 2 vallen op deze toestellen haalde hij niet de scores die hij kon halen. Hij herpakte zich goed op de toestellen daarna en behaalde een 3e plaats op ringen en een uiteindelijke 4e plaats. Deze jongens konden zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Ahoy, Rotterdam, waar alle toppers ook turnen. Bij Tim gingen de eerste 9 door en bij Sebastiaan de eerste 6. Beide hebben zich dus geplaatst en mogen in het weekend van 23 en 24 juni turnen in Ahoy.

Op zondag 3 juni waren de toestelfinales van het NK, waarbij de beste turners zich in de halve finale zich konden plaatsen voor een toestel. ’s Ochtends mochten Tim Geuze, Wald de Bruin en Sem van Heeswijk hun beste oefeningen laten zien. Tim mocht turnen op de toestellen vloer en brug. Op brug maakte hij het kleine foutje goed van zijn meerkampfinale en mag zich voor een jaar de beste noemen op het toestel brug in zijn leeftijdscategorie! Op vloer behaalde hij een mooie 4e plaats, waarbij het maar heel weinig scheelde met de nummer 3. Wald mocht turnen op de toestellen sprong en rekstok. Met cijfers die heel dicht bij elkaar lagen mag ook Wald zich nummer 3 van Nederland noemen op het toestel sprong en nummer 5 op het toestel rekstok. Sem turnde een hele mooie oefening op rekstok en mag zich nummer 1 van Nederland noemen op rekstok!

Later op de dag mochten Marijn Prooi, Sebastiaan Willemse en Johan van Nimwegen ook turnen voor een toestelfinale. Alle 3 de jongens hadden een toestelfinale sprong bemachtigd. Marijn turnde 2 hele mooie sprongen en mag zich 2e van Nederland noemen op het toestel sprong, met maar 0.025 verschil op de nummer 1! Ook Sebastiaan en Johan mochten turnen op het toestel sprong, die allebei mooie sprongen hebben neergezet. Johan behaalde een mooie 2e plaats en Sebastiaan mag zich 6e van Nederland noemen op sprong! Sebastiaan mocht ook nog turnen op het toestel ringen. Ook hierbij lagen de scores erg dicht bij elkaar, maar Sebastiaan wist zich een mooie 2e plaats te bemachtigen.

Met 6 jongens die mochten turnen in de toestelfinale, met een totaal van 9 toestelfinales en 2 meerkampfinales zijn de trainers erg trots op de jongens! Met 7 medailles en 2 finaleplaatsen en Ahoy was het een erg geslaagd weekend!

[cycloneslider id=”nederlandse-kampioenschappen-heren”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *