Districtfinales in Amsterdam

Zaterdag 26 mei 2018 werd in Sportexperience te Amsterdam de districtfinales turnen dames pupil 1 tot en met senioren 4e divisie gehouden. Dit is een plaatsingswedstrijd en voor KDO-Sport plaatsten zich Evie de Ruiter, Jasmia Faye Kil, Amber van Rij, Lisanne van der Meer en Celine Melaard.

De eerste wedstrijd ronde turnde pupil 1 : Evie en Faye. Zij turnen voorgeschreven oefeningen met keuze tot moeilijke of makkelijkere elementen. Evie turnde een stabiele wedstrijd met een val bij de opsprong op balk , maar goed voor een 4e plaats. Bij Faye verliep de balk niet helemaal hoe het zou moeten, dit koste haar veel punten, wat resulteerde op een 24e plaats.

De tweede wedstrijd ronde, Amber van Rij zij turnt een keuze oefening jeugd 2. Deze oefeningen mag je zelf samenstellen maar voldoen wel aan bepaalde eisen. Zoals een vloeroefening op zelf gekozen muziek. Amber turnde een keurige wedstrijd, wel viel het cijfer voor brug en balk wat tegen. Maar turnde zich op een 28e plaats.

Wedstrijd ronde 3 was voor de ervaren turnsters: Lisanne keuze oefening junior en Celine senioren. Omdat deze turnsters tegelijk een wedstrijd hadden op verschillende toestellen kwam Mariska ons helpen. Lisanne turnde een mooie wedstrijd, brug netjes doorgeturnd, maar toch geen hoog cijfer. Wel een 20e plaats. Celine helaas een val op Balk en verkeerde sprong op vloer, turnde toch een goede wedstrijd. En een 26e plaats.

Zondag 27 mei waren de toestelfinales, hier hadden Jamia Faye Kil, Lisa van Barneveld, Lisanne van der Meer en Celine Melaard voor geplaatst. Deze dag turnen de besten turnsters van Zuid Holland Zuid. Dus dit is geen makkelijke taak. Het waren kleine groepjes en in de zaal was het een stuk rustiger. Faye had een missie, het moest vandaag goed gaan, ik wil heel graag een medaille en was zeker meer geconcentreerd als de dag ervoor. En verdiende op Vloer een bronzen medaille, sprong een zilveren medaille en op brug een bronzen medaille. Gefeliciteerd!  Lisanne mocht haar balk oefening  turnen, ze liet mooie hoge sprongen zien, maar viel met de arabier en werd 7e. Celine had haar finale op balk en ging hier echt voor, een strakke oefening met jammer genoeg een val, wel een 5e plaats. Lisa mocht als 3e haar vloeroefening laten zien, met heel plezier en enthousiasme turnde zij met een blessure aan haar voet een fantastische oefening. En kwam 0,03 punten te kort voor een derde plaats, ze werd 4e.

Het was een leuke en warme wedstrijdweekend met veel leer momenten en weer nieuwe leerdoelen. Iedereen heeft het goed gedaan. Je mag zeker trots op jezelf zijn, als je hier mag turnen!!

[cycloneslider id=”districtfinales-in-amsterdam”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *