Succesvolle Open Bredase TurnKampioenschappen!

Tijdens het pinksterweekend genoten 28 turnsters van KDO-Sport van een leuke wedstrijd in Breda. Op zaterdag beten de instappers Sara Boel, Ninthe Boom en Kimberly van Buitenen het spits af. Sprong was af en toe nog spannend, maar alle drie de meisjes lieten vandaag een goede handstand platvallen zien. Met een keurige wedstrijd werd Sara 9e, Ninthe 15e en Kimberly 16e.

Zondag vroeg begonnen de pupillen 2 met super goede balkoefeningen. Ze waren erg aan elkaar gewaagd. Larissa den Braasem scoorde maar liefst 14 punten voor haar streksalto op sprong en won zilver. Sarah Lemmen volgde met brons en vlak daarachter eindigde Nienke van Veen op de 4e plaats. Bij de instappers N3 deden Nicole Rijsdijk en Feline Plune allebei voor het eerst arabier flikflak op vloer. Daarnaast hebben ze mooie verbeteringen in hun oefeningen laten zien. Nicole werd 4e, Feline won brons en Lynn vd Boogert goud. Tegelijkertijd turnden de junioren. Nathalie Meurs deed een nieuwe afsprong van balk en zette een keurige oefening neer wat haar de hoogste score opleverde. Stephanie Engels werd 9e en Nathalie won zilver.

Jeugdturnster Lisanne vd Meer turnde twee nieuwe elementen, arabier op balk en half in half uit op sprong. Beide elementen gingen goed, op brug helaas een val en ze werd 4e. Evie de Ruiter en Faye Kil deden allebei voor de eerste keer salto van balk en landden prima. Bij Evie telden op vloer de pirouettes niet en ze werd 9e. Faye behaalde maar liefst 14,25 punten op brug en won zilver. Lincy Duim turnde haar eerste wedstrijd en stond stabiel op de balk, ze was de beste op dit toestel en werd op de meerkamp 5e. Amber van Rij voerde haar gymnastische sprongen op vloer goed uit en behaalde een hoge uitgangswaarde met een mooie score en werd 7e. Lorena Willemse liet wat steekjes liggen en werd 4e.

Ook maandag was een dag met nieuwe elementen en vorderingen waar we trots op zijn. Tara van Kleeff deed voor het eerst streksalto op sprong en voerde deze goed uit, ze werd 10e. Bij Sanne van der Welle lukte voor het eerst de kip op de rekstok en ze werd 8e. Bij de jeugd N3 werd Quinty Spel 9e, Bridget Peters eindigde vlak daarvoor op de 8e plaats en Mara Doornhein werd met een nieuwe sprong en hoogste score op dit onderdeel 7e. Charlize Klop sprong Yurchenko over de pegasus en turnde haar flikflak serie door op balk. Mooie leermomenten en het leverde haar een gouden medaille op. Saskia van Erk begon op balk en dit verliep niet naar wens. Ze zette de knop om en turnde daarna nog 3 super goede toestellen. Op vloer behaalde ze voor haar prachtige oefening de hoogste score en werd 4e op de meerkamp. Bij de senioren 2e divisie blonk Ruby van der Horst uit op vloer en eindigde op een mooie 4e plaats. Sara Verkerke zette een sterke balkoefening neer met diverse salto’s en won brons. Bij de senioren 3e divisie ging het zilver naar Mariska Werring en won routinier Anouk Slockers de gouden plak.

[cycloneslider id=”succesvolle-open-bredase-turnkampioenschappen”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *