Anne Sloekers wint halve finale turnen

Op 22 april schitterden negen turnsters op de wedstrijdvloer tijdens de halve finale in Alkmaar. Vele doelen werden behaald en daar zijn we trots op. Sarah Lemmen beet het spits af bij de pupillen en turnde strakke oefeningen. Vooral op balk liet ze een mooie houding zien. Met één missertje eindigde ze op een keurige 16e plaats.
Saskia van Erk debuteerde op de halve finale. Ze begon erg goed op sprong en brug. Op balk turnde ze een nieuw element, maar was de zenuwen nog niet de baas. Ze gaf niet op en scoorde een mooi cijfer op vloer. Het was erg spannend, aangezien we wisten dat de beste 12 doorstroomden. Ze werd 11e en plaatst zich hiermee voor de bondsfinale.

In de andere baan turnde Lisa vd Wagt bij de jeugd in de keuze oefenstof. Zoals het hele seizoen, draaide ze ook afgelopen weekend weer stabiel en netjes haar oefeningen en won zilver! Daarnaast behaalde ze ook nog ticket voor de toestelfinales sprong, brug en balk.
Bij de junioren Stephanie Engels (20e) en Lian Schout (18e) waren problemen met de vloermuziek en verliep de gehele wedstrijd niet vlekkeloos. Dit is hun eerste seizoen op dit niveau en hebben al veel vooruitgang laten zien, waardoor ze de halve finale bereikt hebben.

In de andere baan turnden de meer geroutineerde junioren. Nathalie Meurs en Anne Sloekers begonnen allebei sterk op balk en lieten op geen enkel toestel punten liggen. Nathalie eindigde net naast het podium, met 0,1 verschil op Anne waarvoor de overwinningstune klonk. De laatste ronde Sophie van Seters bij de senioren. Ze was niet helemaal fit, maar kwam haar oefeningen prima door en eindigde op een nette 13e plaats. Saskia, Lisa, Nathalie en Anne zien we 26 mei terug op de bondsfinale in Waalwijk. Gefeliciteerd dames!

[cycloneslider id=”anne-sloekers-goud-op-halve-finale-turnen”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *