Op zaterdag 21 april stond de halve finale en de kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap op de planning in Kampen. Hierbij konden de jongens van KDO zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen en voor de toestelfinales, waarbij de beste 6 van Nederland zich konden plaatsen voor de toestelfinale.In de eerste ronde was het de beurt aan Sem van Heeswijk en Tim Geuze. Beide jongens hebben hard hun best gedaan voor de plaatsing. Tim heeft zich geplaatst voor de finale en voor de toestellen vloer en brug. Sem is dit seizoen teruggekomen van een ernstige blessure aan zijn arm, dus het was al knap dat hij er stond! Jammer genoeg heeft hij zich niet geplaatst voor de finale, maar mag hij zondag terugkomen voor een toestelfinale rekstok!
Wald de Bruin mocht in de volgende ronde turnen en turnde voor zijn doen de wedstrijd van zijn leven. In een sterk deelnemersveld was dit niet genoeg voor een finaleplaats, maar hij heeft zich wel weten te plaatsen voor de toestelfinales rekstok en sprong.
Het doel voor Marijn Prooi was om een toestelfinale sprong te behalen in een heel sterk deelnemersveld. Tot zijn verrassing was hij 2e op sprong van de wedstrijd en heeft hij zich als 3e geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor de toestelfinale.
Daarna mochten Sebastiaan Willemsen, Benno Hammerstein en Johan van Nimwegen. Voor hen was het de 3e kwalificatiewedstrijd, Sebastiaan was bij zeker van een plek in de finale, maar dit kon nog anders verlopen. Maar hij had een goede wedstrijd en werd 5e en stroomde daarom door naar de finale in Hoofddorp.
Benno had zijn beste wedstrijd tot nu toe en turnde constant en nette oefeningen. Jammer genoeg was het niet voldoende voor een plek in de finale. Johan had een goede vloer en sprong. Door blessures was hij niet helemaal fit en was dit een lastige wedstrijd, ook jammer genoeg is hij niet door naar de finale. Wel heeft hij een toestelfinale op sprong.

Alle jongens die mee hebben gedaan vandaag mogen trots op zichzelf zijn! Wij als trainers zijn dit zeker. Op naar de finale in Hoofddorp op 2 en 3 juni.

[cycloneslider id=”nk-turners-in-kampen”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *