Zaterdag 7 april was de kwartfinale voor Instap 2e divisie en de 2e kwalificatie ronde van de senioren 2e divisie voor de plaatsing voor het Nederlandse kampioenschappen in Volendam. ’s Ochtends was het de beurt aan Wald de Bruin om zich te plaatsen voor de halve finale, waar je je tevens kan plaatsen voor een toestelfinale voor het NK, waarvoor alleen de 6 beste turners per toestel zich plaatsen. Wald begint met een super oefening op ringen en heeft alle toestellen op dezelfde manier afgerond. Met veel verbroken persoonlijke records, nieuwe onderdelen, een 1e plaat op ringen en sprong en een 3e plaats op rekstok heeft hij zich als 9e geplaatst voor de halve finale in Kampen!

In de laatste ronde mochten de senioren turnen. Alleen Sebastiaan Willemsen en Benno Hammerstein hebben geturnd, want Johan van Nimwegen was geblesseerd. Ook deze jongens kunnen zich tijdens deze wedstrijden plaatsen voor een toestelfinale tijdens het NK turnen. De jongens begonnen bij sprong, Sebastiaan zijn tsukahara gestrekt werd dit keer wel geteld en had hierdoor twee verschillende sprongen. Met een 4e plaats voor sprong maakt die een kans op een toestelfinale plek tijdens het NK in Hoofddorp. Sebastiaan zette zijn wedstrijd goed door en turnde stabiel zijn wedstrijd af. Het was alleen wel zonde dat die er bij voltige af viel en hierdoor 5e werd. Wat nog steeds een super goede score is en waarschijnlijk ook genoeg voor een plaatsing voor het NK turnen in Hoofddorp.
Benno sprong dit keer wel tsukahara! Jammer genoeg werd zijn kip tot handstand niet geteld bij rekstok en had hij hierdoor een onderdeel te weinig, waardoor hij gelijk 4 punten mist. Maar dit maakte Benno wel goed bij vloer en voltige waar hij twee goede en stabiele oefeningen liet zien.

Het was een leuke en gezellig dag en 21 april is de halve finale voor Tim, Sem en Marijn en de laatste kwalificatie wedstrijd voor Sebastiaan, Benno en Johan.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *