Twaalf medailles turnsters op de districtsfinale.

In maart kwamen maar liefst 17 turnsters in actie tijdens de meerkampfinale van Zuid-Holland in Amsterdam. Nieuw dit seizoen waren de toestelfinales, waar de beste acht turnsters van het district in oefening mochten laten zien. Onze turnsters hadden zich voor 19 toestelfinales gekwalificeerd. Dit was al een mooie prestatie en een hele gave ervaring.

Instapper Lynn vd Boogert turnde een nette balk- en vloerfinale. Ze blonk uit in de meerkamp en won zilver! Sanne van der Welle (32e) nam risico bij de pupillen 1 met nieuwe elementen, het lukte net niet, maar ze behaalde wel de tweede score op sprong.
Bij de pupillen 2 liet Sarah Lemmen (23e) verbetering zien op sprong en turnde een mooie brugoefening. Gwen Vaal (22e) turnde haar vloerfinale erg strak met hoge sprongen en stabiele landingen en werd 5e op dit toestel. Nienke van Veen (11e) liet goede overslagen en streksalto’s zien en won zilver in de sprongfinale. Larissa den Braasem (10e) turnde een keurige meerkampwedstrijd, haar salto van brug lukte en ze was stabiel op balk. Saskia van Erk (9e) is dit seizoen bij de jeugd 1 enorm vooruitgegaan, vooral op brug en dit leverde haar een bronzen medaille op.
Het deelnemersveld van de jeugd 2 turnsters was erg sterk. Roxy van Dijk werd 23e en Rowan Kiela 24e. Tijdens de toestelfinales pakte Rowan haar kans en won goud op sprong en zilver op brug. Lisa van der Wagt liet zich ook niet uit het veld slaan. Ze won 3 zilveren medailles op de toestelfinales en werd districtskampioen in de meerkampfinale. Als laatste turnden de junioren en senioren. Aranka Looij (33e) sprong goed over de pegasus en Sophie van Seters (23e) schitterde op vloer. Lian Schout werd 19e en viel helaas tijdens de brugfinale. Stephanie Engels (11e) laat iedere wedstrijd verbetering zien en turnde een nieuwe afsprong van balk. Anne Sloekers (5e) turnde een goede meerkampwedstrijd en won goud op brug. Nathalie Meurs won zilver op sprong en brons in de meerkamp!

[cycloneslider id=”medailles-bij-districtsfinale”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *