Afgelopen weekend organiseerde KDO-Sport Hellevoetsluis in de turnhal “de Fazant de regiowedstrijd van Zuid-Holland-Zuid. De wedstrijd werd zowel zaterdag als zondag gehouden, vanwege het grote aantal deelneemsters. Zondag turnden de meisjes van KDO-Sport in de D1 en 4e divisie.

In de eerste ronde begonnen de jongste meisjes. Voor een aantal hun eerste wedstrijd met vloeroefening op muziek, dus erg spannend. Voor Ninthe Boom was het een uitdaging om alle oefeningen goed te onthouden en ook nog netjes uit te voeren. Ze kwam haar oefeningen goed door en werd 11e. Sara Boel lukte de sprong over de kast net niet, maar liet een keurige streksprong zien en werd 16e.
Bij de pupillen 1 turnde Maeve Dreisch haar beste wedstrijd tot nu toe en werd 5e. Faye Kil turnde erg goed, helaas vergat ze iets op de balk, maar ze won nog brons. Evie de Ruiter viel bij brug, maar gaf niet op en zette een stabiele balkoefening met een radslag neer en pakte het goud!

Amber van Rij liet bij de jeugd goede oefeningen zien. Sprong vond ze erg spannend, maar ze liet keurig 2 ruime overslagen zien en werd 6e.
In de andere baan waren de junioren aan de beurt. Lisa van Barneveld zette de hoogste score neer op vloer. Door een vervelende miscumminicatie op sprong werd ze 19e. Ook bij Kyra Kot (20e) ging vloer het beste. Ze liet een mooie verbetering in haar sprongen zien. Annika (15e) had tijdens de trainingen moeite met de salto van brug, maar voerde deze keurig uit. Lisanne begon sterk op balk en vloer. Ze bleef in de tussenstand steeds op een podiumplaats staan. Met een val op brug, eindigde ze op een nette 7e plaats.

Bij de senioren moest Cindy na 3 toestellen en een goede half in half uit op sprong met een zere arm besluiten om te stoppen met de wedstrijd. Femke (7e) liet met veel enthousiastme haar nieuwe vloeroefening zien, op dit toestel behaalde ze de tweede score. Celine was goed in vorm en won brons! Binnenkort wordt er bekend gemaakt wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale en toestelfinales in Woerden.

[cycloneslider id=”evie-de-ruiter-regiokampioene”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *