Tweede kwalificatie moment 2e en 3e divisie.

In het weekend van 20 en 21 januari werd in Sliedrecht de tweede districtswedstrijd gehouden.

Turnsters kunnen vanuit deze wedstrijden doorstromen naar de kwart finale (2e divisie) en halve finale (3e divisie). Zaterdag turnden Mara Doornhein, Bridget Peters en Quinty Spel in de tweede wedstrijdronde. Alle 3 de turnsters lieten vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Mara turnde zonder zenuwen een stabiele wedstrijd en werd 7e. Bridget turnde heel erg strak waardoor ze misschien hier en daar wat te voorzichtig was met opzwaaien en beenspreidingen. Ze eindigde op de 14e plek. Quinty turnde een hele goede wedstrijd tot het laatste toestel, balk is altijd spannend en helaas viel ze van de balk en vergat een onderdeel te turnen. Hierdoor verlies je veel punten en Quinty kwam terecht op de 20ste plek.

In de avond turnden Colinda Kievit, 3e divisie en Sara Verkerke, 2e divisie. Colinda liet zien wat ze kon op balk, sprong en brug. Op vloer heeft ze de laatste tijd wat moeite met een serie, deze lukte tijdens de wedstrijd ook niet maar met wat improvisatie bracht ze het toch naar een goed eind. Ze eindigde op de 13e plek. Sara turnde zeker een betere wedstrijd dan de vorige.  Ze begon haar balk oefening zonder enige wiebel, helaas viel ze met de zijwaartse salto. Op vloer ging ze de mist in met haar laatste serie waarbij ze viel. Zowel bij balk als bij vloer hield ze nog een redelijk goed cijfer over omdat de rest gewoon goed was. Sprong ging goed en bij brug turnde ze ook goed door en behaalde daar het 3e hoogste cijfer. Uiteindelijk behaalde ze de 8ste plek.  

Zondag ochtend turnden de instappers N3. Helaas was Feline Plune ziek en kon ze niet meedoen. Marit Pietjouw en Lynn van den Boogert turnden wel. Marit turnde een hele goede wedstrijd en liet veel vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ze werd 5e. Lynn die wat later de wedstrijdvloer opkwam omdat ze naar een verkeerde zaal gereden was, liet zien dat het haar niets deed. Heel relaxed en strak turnde zij haar wedstrijd uit en met ruim een punt verschil op nummer 2 mocht ze de gouden plak in ontvangst nemen.

Later op de dag turnden de senioren 3e divisie turnsters: Mariska Werring, Sophie van Seters en Aranka Looij nog hun wedstrijd. Mariska en Aranka hadden een fout bij brug maar turnden de andere toestellen naar kunnen. Sophie stond na 3 toestellen op de 1e plek, maar haar laatste toestel de brug is haar lastigste toestel. Ze kwam de oefening goed door maar het was niet genoeg om de 1e plek vast te houden. Uiteindelijk werd ze 6e .

Doorstroming wordt later bekend gemaakt.

[cycloneslider id=”tweede-kwalificatie-moment”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *