2 x goud en 1x brons voor de acro teams

Zaterdag 20 januari  vertrok trainster Belinda Gerretse in alle vroegte met 8 teams van de Acro naar Zierikzee voor de open Zeeuwse Kampioenschappen.
Hoewel wij niet bij de Zeeuwse eilanden horen en met wedstrijden in het district Zuid-Holland uitkomen, werden we wel net als vorig jaar voor deze wedstrijd uitgenodigd.

Het werd een vrolijke, ontspannen wedstrijd waarbij duidelijk werd dat elk district een voorkeur heeft voor bepaalde Acro-elementen en een hele andere kijk op artisticiteit heeft. Technisch verschilde er niet zo heel veel. Wel turnden de meiden betere oefeningen, maar gek genoeg waren ze ook veel zenuwachtiger dan vorige week.

Bij de jeugd tot 13 jaar deden damespaar Beau van der Stel en Eden van der Eijk en damesgroep Lynn van der Kooi, Stephanie van der meer en Sienna van Elburg mee.  Bij de jeugd paren was de concurrentie erg hoog en belandde het damespaar op de 10e plaats. De jeugdgroep uit de recreatie behaalde een mooie 4e plaats en dat is een super goeie prestatie voor een team dat maar 1 uur in de week traint en ook nog maar 3 maanden samen traint. Ze hebben er heel hard voor gewerkt. En dat was te zien.

Bij de junioren tot 15 jaar voor damesparen waren 3 teams in geschreven en werden Melanie Pierse en Laura Montbrun 3e en kregen brons. Lisanne van der Meer en Sofie de Jong zette een mooie oefening neer en werden 5e. Fenne Kolbeek en Ilva de Rooy werden 6e na een oefening  met hier en daar wat schoonheidsfoutjes.

Bij de Senioren van 15 jaar en ouder waren 2 damesparen van KDO-Sport ingeschreven. Bonnie de Jonge en Samantha van der Meer eindigden op een 5e plaats.

Esra van der Linden en Elaysha van der Sluijs behaalden met hun prachtige oefening de op 1 na hoogste score van de dag en kregen goud omgehangen.

Voor de senior damesgroep is het wedstrijdjaar met voor de 2e keer een 1e plaats in 2 weken goed van start gegaan. Goud was ook deze wedstrijd voor Renske Gorissen, Suzanne Pierse en Lianna Ruisch.

In totaal deden er 69 acro teams van verschillende leeftijden in de E en D niveau’s mee aan deze wedstrijd. De hoogste score was voor een junioren team van DOS Monster met 23,750. Zij mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. KDO-Sport zat er met de score van Esra en Elaysha van 23,290 erg dichtbij. Volgend jaar weer een kans!

[cycloneslider id=”open-zeeuwse-kampioenschappen”]

Klik hier voor een filmpje dat gemaakt is door Omroep Zeeland.

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *