Een vol podium met KDO-Sport turnsters!

Het weekend van 16 en 17 december kwamen de 3e divisie turnsters van KDO-Sport in actie tijdens de districtswedstrijd in de eigen turnhal in Hellevoetsluis. Al waren de toestellen bekend, toch waren ze gespannen om het tegen alle deelnemers van Zuid-Holland op te nemen. De jongste turnsters, Tara van Kleeff en Sanne van der Welle, waren als eerste aan de beurt. Tara turnde haar oefening aan de rekstok keurig door en eindigde op de 12e plaats. Sanne zette de beste score neer op sprong en turnde een stabiele balkoefening, ze werd 11e.

Bij de 10-jarigen kon Sarah Lemmen het beste met de druk omgaan en won met nette oefeningen de zilveren medaille. Gwen Vaal begon sterk op vloer en behoorde na 3 toestellen bij de top 3. Op haar laatste toestel balk turnde ze niet vlekkeloos, maar het bleek toch nog voldoende voor een 4e plaats en een bronzen medaille. Nienke van Veen turnde goed op brug en zette de hoogste score neer op sprong, ze werd 6e. Larissa den Braasem eindigde hier vlak achter op de 7e plaats. Robin Vos liet een nette kip op brug zien en werd met een val van brug en balk 11e. Saskia van Erk turnde erg strak en liet een ruime streksalto van brug zien bij de jeugd 1. Ze mocht op het podium plaatsnemen en kreeg ze de zilveren medaille omgehangen.

In de andere baan turnden de jeugd 2 turnsters erg goede oefeningen en showden voor het eerst hun vloeroefening op muziek. De prijzen werden onderling verdeeld en dit leverde een compleet KDO podium op. Lisa van der Wagt werd kampioen, het zilver ging naar Rowan Kiela en Roxy van Dijk won brons. Aïsha Aalbersberg stond lang op de 4e plaats, maar eindigde met haar lastigste toestel brug. Ze liet op alle toestellen zien wat ze kan en mag tevreden zijn met de 8e plaats. Bij de junioren was Lian Schout gepromoveerd en doet ze het al verrassend goed, met een paar foutjes werd ze 5e. Stephanie Engels laat ook veel vooruitgang zien en dit leverde haar een 4e plaats op en ontving door het grote deelnemersaantal brons. Nathalie Meurs turnde wegens een blessure twee toestellen. Met een hele nette brugoefening zette ze hier de 2e score neer. Trainingsmaatje Anne Sloekers nam risico en dit pakte goed uit, zowel op brug als vloer was ze de beste en werd hierdoor kampioen van Zuid-Holland. Na de tweede districtswedstrijd op 10/11 februari in Den Haag wordt de doorstroming naar finales bekend gemaakt.