Lynn vd Boogert 2e van Zuid-Holland

De districtswedstrijd kwam voor de KDO-Sport turnsters al vroeg in het seizoen. Op 25 en 26 november kwamen 12 dames in actie in Bergschenhoek. Mara Doornhein, Bridget Peters en Quinty Spel turnen dit seizoen een divisie hoger, een mooie uitdaging. De oefeningen zitten er nog niet helemaal in, maar ze hebben een goed begin gemaakt. Bridget werd 19e, Quinty 13e en Mara 10e. Sara Verkerke turnde na een langdurige blessure, weer haar eerste wedstrijd bij de senioren in de 2e divisie. Met nog wat punten ter verbetering, kan ze tevreden zijn over haar wedstrijd.

Tegelijkertijd turnde Colinda Kievit bij de senioren 3e divisie in de andere baan. Colinda moest promoveren en ging zowel een leeftijdscategorie als een divisie omhoog, een flinke stap. Ze laat goede ontwikkelingen zien en knokte om alles tijdens de wedstrijd te laten lukken. Zowel Sara als Colinda eindigden op de 15e plaats in hun categorie.

De instappers turnden zondagochtend een nette wedstrijd. Feline Plune was even de weg kwijt op vloer, maar gaat steeds strakker turnen en liet een mooie salto zien op sprong, ze werd 15e. Marit Pietjouw was niet helemaal fit, maar gaf alle energie die ze nog had en stond mooi stabiel op de balk. Ze greep net naast de medailles en werd 5e. Lynn van den Boogert liet hoge zwaaien aan de rekstok zien en ruime sprongen op de andere toestellen. Ze had wel 1 val van balk, maar won toch zilver!

De overige senioren 3e divisie sloten het turnweekend in Bergschenhoek af. Mariska Werring (13e) had als doel om overslag salto op vloer te turnen en dit is gelukt. Anouk Slockers (17e) was stabiel op balk en vloer en behaalde de hoogste score op sprong, aan haar brugoefening wordt nog gewerkt. Sophie van Seters en Aranka Looij turnden beiden een nette meerkampwedstrijd, ze eindigden op de 5e en 6e plaats.

We gaan hard aan de slag, zodat de dames stappen kunnen maken in hun programma om een beter ranking te halen in de volgende wedstrijd. Op 20 en 21 januari is de 2e districtswedstrijd in Sliedrecht, hierna wordt de doorstroming naar finales bekend gemaakt.

[cycloneslider id=”districtswedstrijd-2526-nov”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *