Zaterdag 28 oktober startte het turnseizoen met de eerste turncompetitie in turnhal de Fazant. Hier strijden de selectie meiden en alle jongens recreatie en selectie voor hun eer. 

De dag begon in baan A met de recreatie jongens, hier was het niveau hoog. Maar er werd in deze ronde toch één medaille gehaald. Deze zilveren plak mocht Stefano Schwillens in ontvangst nemen. Daarna waren de selectie jongens in ronde 2. En wat hebben deze jongens hard getraind voor deze wedstrijd en dat lieten ze zien ook. Voor het eerst dit jaar werden alle 6 de onderdelen geturnd op de turncompetitie. In alle categorieën haalden de jongens een medaille, een hele goede prestatie. Marijn Prooij pakte zilver en Wald de Bruin, Tim Geuze en Sebastiaan Willemsen mochten plaatsnemen op het hoogste schavot.

De selectiedames turnden deze dag ook hun eerste wedstrijd van het seizoen. De jongste meisjes vonden het erg spannend, maar hebben hun oefeningen goed onthouden en keurig uitgevoerd. Er was duidelijk te zien waar alle turnsters op trainingen hard aan gewerkt hadden. De dames selectie behaalde maar liefst 14 medailles. Sara Boel, Yasmia Faye Kil, Amber van Rij wonnen brons. Nienke van Veen, Lorena Willemse en Roxy van Dijk kregen zilver omgehangen. De gouden medaille ging naar Lynn van den Boogert, Gwen Vaal, Saskia van Erk, Mara Doornhein, Rowan Kiela, Isa Leensvaart, Anne Sloekers en Sophie van Seters.

De tweede, en finale, wedstrijd voor deze deelnemers is op zaterdag 18 november. Natuurlijk weer gratis toegankelijk voor publiek en ook weer in de turnhal de Fazant. Dan zal per categorie bekend worden wie zich Eilanden Kampioen 2017 mag noemen.

Uitslagen:
Telbestand TuCo Jongens 2017.xls[4]
Telbestand TuCo Selectie meisjes 2017.xls[2]

Telbestand TuCo Jongens 2017.xls[9]

Foto’s:
[cycloneslider id=”tuco-28-10-2017″]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *