Zaterdag 1 juli turnden de selectie dames de laatste wedstrijd van het seizoen. Maar liefst 18 turnsters hadden zich geplaatst voor de districtfinale in Amsterdam. De wedstrijd was erg laat in het seizoen waardoor er veel afmeldingen waren.
Bij de pupillen 1 turnden Gwen Vaal, Robin Vos, Sarah Lemmen en Nienke van Veen. Tegelijkertijd turnden in de andere baan de pupillen 2, waar Quinty Spel, Bridget Peters, Lorena Willemse en Mara Doornhein in actie kwamen. De laatste weken hebben ze hard geoefend op nieuwe elementen. Niet alles verliep vlekkeloos maar ze hebben mooie oefeningen laten zien. Bij alle pupillen 1 lukte de kip op de rekstok, voor Robin was het de eerste keer dat ze dit deed. Gwen deed voor het eerst arabier flikflak flikflak op vloer. Bridget liet vandaag arabier flikflak salto op vloer zien en arabier flikflak op sprong. De meiden ontwikkelen zich goed en laten vooruitgang zien, dat is belangrijk.

Rowan Kiela turnde bij de categorie jeugd 1 N4 een goede wedstrijd. Ze behaalde de hoogste score op sprong en brug. Op brug behaalde ze maar liefst 14.17 punten. Voor vloer behaalde ze ook een nette score van 13.95 punten. Twee vallen van de balk weerhielden haar van het podium, ze eindigde op een mooie 5e plaats. Stephanie Engels was ziek en kon niet meedoen.

Bij de senioren begon Deborah vd Wal met een sterke vloeroefening. Ze turnde een overslag streksalto, een halve schroef achterover en een mooie combinatie gymnastische sprongen. Ze ging er helemaal voor om haar turncarrière goed af te sluiten. Aranka Looy en Deborah trainden hard voor een nieuwe opsprong op balk, maar de omstandigheden waren niet optimaal, dus voerde deze niet uit tijdens de wedstrijd. Anne Sloekers turnde in de andere baan bij de junioren. Ze turnde, net als de senioren, goed op drie toestellen. Balk was voor alle turnsters vandaag een flinke uitdaging. De junioren eindigden erg dicht op elkaar en Anne behaalde een mooi 5e plaats.

[cycloneslider id=”turnsters-showen-nieuwe-elementen-op-districtsfinale”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *