De laatste wedstrijd voor de KDO Cycle Parts turners heeft altijd al iets speciaals. De turners laten dan voor de laatste keer van het turn seizoen zien wat ze kunnen. Het was niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen maar ook voor onze Peter als full time trainer van KDO Sport. Deze wedstrijd werd gehouden in den Haag en was het Open Zuid-Hollands Kampioenschap. Het werd op 24 juni een dag vol spanning, succes en emotie. Tim Geuze was de eerste KDO turner met succes. Hij werd overtuigend eerste. Wald de Bruin was de beste op Ringen en sprong maar verloor veel punten op het toestel brug en werd zesde.
Daarna volgde een onderbreking van de wedstrijd. Peter werd door de District commissie in de bloemen gezet. Dit omdat dit zijn laatste turnwedstrijd was en voor zijn bijdrage in het jongens/heren turnen in Nederland.
De wedstrijd werd vervolgd door Sem van Heeswijk, Troy Tsironis en Jesse v/d Berg. Sem werd onverwacht eerste, hij had nogal wat concentratie foutjes maar herstelde zich elke keer goed. Troy stond net naast het podium omdat hij vierde was en Jesse, met de hoogste score op voltige in zijn categorie, werd negende. Marijn Prooi had in zijn categorie, junioren1 niveau 7 zijn zinnen gezet op een podiumplaats. Het was hem gelukt mede door het hoogste sprongcijfer in zijn niveau, Marijn won brons. In de laatste wedstrijd van deze dag stond onze senior turner Tom Imholz op de wedstrijdvloer. Bij zijn eerste toestel, rekstok, turnde hij meteen in elke hand twee grote diepe blaren.
Dit zou normaliter een rede zijn om de wedstrijd als beëindigd te beschouwen. Tom wilde absoluut van geen stoppen weten. Hij wilde nog een prestatie neerzetten voor Peter omdat dit zijn laatste wedstrijd was voor zijn pensionering. Op voltige, ringen en vooral aan de brug moest Tom zijn pijn verbijten. Bij de prijsuitreiking was er veel emotie toen bleek dat Tom eerste was. Met drie keer goud, een keer brons en zeer goede prestaties kan KDO Sport tevreden terugkijken op deze seizoen afsluitende wedstrijd.

[cycloneslider id=”laatste-turnwedstrijd”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *