Tijdens Pinksteren deden er in totaal 1200 turnsters mee aan de Open Bredase Turn Kampioenschappen. Maar liefst 35 KDO-Sport turnsters kwamen op 3, 4 en 5 juni in actie. Het was een leuke gezellige oefenwedstrijd met mooie leermomenten en vorderingen.
Zaterdag 3 juni turnde Pip de Pijper een nette vloeroefening met overslag, ze werd 16e. Tara van Kleeff behaalde de hoogste score op balk en won brons. Bij de junioren turnden Cindy van der Stel en Celine Melaard goed op vloer, beiden hadden ze een val van balk en ging sprong niet zo lekker. Cindy werd 12e en Celine 11e. Lian Schout turnde netjes op alle toestellen en werd 5e. Mariska Werring eindigde haar vloeroefening met een halve schroef en won goud!

Zondag 4 juni gingen we een lange, maar zeker ook leuke, wedstrijddag tegemoet. Sarah Lemmen turnde een stabiele wedstrijd en won brons. Robin Vos volgde met een klein verschil op de vierde plaats. Emmalie Wu (5e) had twee vallen maar turnde verder strak. Larissa den Braasem (7e) liet mooie sprongen zien en Gwen (10e) turnde een goede kip op de rekstok en liet een nette vloefoefening zien. In de andere baan turnden Lisanne van der Meer (8e) en Annika Kamstra (10e) met mooie scores op vloer.

Amber van Rij liet goede oefeningen zien en eindigde op de 18e plaats. Bridget Peters greep net naast de prijzen, ze scoorde maar liefst 14 punten voor balk. Quinty Spel volgde op de 5e plaats met een plaatje van een vloeroefening. Lorena Willemse (7e) heeft na haar blessure weer knap een complete wedstrijd geturnd. Saskia van Erk (9e) heeft een grote vooruitgang laten zien qua elementen en uitstraling.

Stephanie Engels (10e) ging op balk de mist in, maar liet zich niet uit het veld slaan en zette een keurige vloeroefening neer. Tessa Heindijk (21e) maakte op balk en vloer foutjes, maar scoorde goed op haar favoriete toestel brug.

De laatste ronde turnden Roxy van Dijk (9e), Aisha Aalbersberg (6e) en Rowan Kiela (4e) prima oefeningen. Ze waren goed gefocust en bleven alle drie op de balk. Bij Rowan lukte haar boogje achterover op balk voor het eerst op een wedstrijd. Bij de junioren won Nathalie Meurs zilver en Anne Sloekers goud! Anne zette een top balkoefening neer met flikflak en behaalde op dit toestel 12,60 punten. Nathalie was zonder twijfel de beste op sprong.

De turnster met de hoogste score van de dag won de Ruud van Loon Cup. Anne bleek de hoogste score in de keuze oefenstof te hebben verbroken, maar er vond nog een wedstrijdronde plaats. Het was erg spannend, maar na een ronde wachten bleek haar puntentotaal van 47,85 voldoende voor de beker!

Maandag 5 juni won Xanne Nanuru goud bij de senioren, ze turnde niet voluit maar overtuigde de jury. De andere meiden waren niet in topvorm, maar maakten er het beste van. Sophie van Seters werd 7e met 12 punten op vloer, Aranka Looij 10e en Deborah vd Wal 15e.

Colinda Kievit turnde netjes en werd 9e met de hoogste score op balk. Sara Verkerke liet haar tweede wedstrijd na haar blessure verbeterpunten zien en is goed op weg. Joleine van Es behaalde op 3 toestellen de hoogste score maar nam risico op balk en eindigde op de 4e plaats.

Eline Starink kon helaas niet schitteren op haar laatste wedstrijd, maar kan met trots terugkijken op een mooie turncarrière. Esmee de Nooijer turnde een goede wedstrijd met maar liefst 14,65 punten op brug en werd 7e. Charlize Klop turnde een mooie stabiele wedstrijd en won zilver!