Finale tweede divisie en derde kwalificatie

Spannend was het dit weekend voor enkele KDO-Sport turnsters. Joleine van Es turnde haar bondsfinale. Door op eerdere voorrondes het goud te pakken was er wel een verwachtingspatroon ontstaan. Een groot deel van haar mede turnsters maakte geen grote fouten. Helaas viel Joleine één keer van de brug. Wanneer dat niet was gebeurd, had ze zeker een podiumplek behaald. De rest van de wedstrijd heeft ze heel goed geturnd. De eerste 10 turnsters mogen nog meedoen aan de Ahoycup in Ahoy Rotterdam. Joleine werd nog 9e en hiervoor heeft ze dus wel een plekje bemachtigd. Op zondag turnde ze nog haar vloer finale. De eerste drie turnsters begonnen erg sterk. Zij behaalde alle drie in de 13 punten. Joleine mocht als vierde. Met een goede oefening werd ze 7e van Nederland op dit toestel.

Ook op zondag werden de 3e kwalificatie wedstrijden gehouden voor N1 pupil 1 en 2. Charlize Klop en Ika van de Pol deden mee bij de pupillen 2. Ika had eerder al de puntengrens van 44 punten gehaald en daarmee een plek op het NK in Ahoy gehaald. Voor Charlize was het nu erop of eronder. Ze maakte het nog even spannend door met losomhandstand van de brug af te vallen. Maar voor het laatste toestel, balk, hoefde ze nog maar 8 punten te scoren om 44 punten te halen. Ze haalde ruim 10 punten en heeft dus nu ook haar ticket gescoord voor het NK in Ahoy. Ook turnde ze een hele mooie sprong waardoor ze reserve is voor de sprong finale. Ik had wat last van haar elleboog maar turnde alles netjes uit. Charlize werd uiteindelijk 10e en Ika 7e.

[cycloneslider id=”finale-tweede-divisie-en-derde-kwalificatie”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *