Op 13 mei streden de beste 36 meiden om het Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum in Almelo.

Anne Sloekers turnde bij de junioren haar debuut op het NK en behaalde een uitstekende 15e plaats. Bij trainingsmaatje Nathalie Meurs werden een paar eisen niet geteld, ze turnde verder netjes en werd 29e. Bij de senioren turnden Anouk Slockers en Xanne Nanuru. Anouk moest er hard voor werken en mag erg trots zijn op haar ruime losom op brug, ze eindigde op de 26e plaats. Xanne turnde opnieuw een stabiele wedstrijd met een hele mooie handstand op brug en is 12e geworden. Op 14 mei turnde Xanne ook nog de toestelfinale sprong. Ze liet twee mooie tsukahara’s laten zien en is hiermee 5e van Nederland geworden op sprong.

Tegelijkertijd vond de districtsfinale 4e divisie plaats in Amsterdam. Lisanne van der Meer had de finale in de categorie jeugd bereikt. Bij de junioren deden Namara Looij, Cindy van der Stel en Lian Schout mee. Lisanne (38e), Namara (29e) en Cindy (22e) lieten een paar puntjes liggen, maar behoren zeker bij de beste turnsters van Zuid-Holland. Lian turnde een goede wedstrijd en won zilver! Mariska Werring won afgelopen week goud op de regiowedstrijd bij de senioren. Tijdens de finale turnde ze wiebelig op de balk, maar ze bleef er wel op. Ze scoorde het hoogste brugcijfer en eindigde op een mooie 8e plaats.

[cycloneslider id=”turnsters-in-finales”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *