Koen Vink geplaatst voor NK
Op 28 januari werden in Alpen a/d Rijn de districtswedstrijden voor turners gehouden. KDO had in verschillende wedstrijdronden deelnemers.
In wedstrijdronde een was het meteen al spannend voor Koen Vink. In zijn categorie, jeugd 9, konden zich de beste zes turners direct plaatsen voor het NK op 20 mei in Amsterdam. Tijdens het inturnen was al zichtbaar dat Koen tot een van de kanshebbers kon behoren. Koen turnde op alle toestellen super strakke en mooie oefeningen. Dit met als resultaat, tijdens de prijsuitreiking de hoogste trede van het erepodium, een gouden medaille en de plaatsing voor het NK. Koen had maar liefst ruim vijf punten voorsprong op zijn naarste concurrenten.
In wedstrijd twee waren Marijn Prooi en Mitch de Vos aan de beurt. Mitch kon niet vrijuit turnen door een voetblessure en werd toch nog vierde. Wel turnde hij voor het eerst op een wedstrijd aan de rekstok losom reuzendraai, die niet perfect maar wel lukten. Marijn kon wel vrijuit turnen maar door een val tijdens de afsprong aan de ringen duikende hij enkele plaatsen in het klassement en werd negende.
In wedstrijd drie kon Tom Imholz zijn kunnen tonen. Als eerste jaars senior is het moeilijk om op alle toestellen te voldoen aan alle verplichte eisen in de oefeningen. Alle voorgenomen elementen gingen op een na goed. Op rekstok maakte hij een technische fout en moest het toestel een keer verlaten. Dit resulteerde in een mooie vierde plaats. Wel blijkt voor alle KDO turners dat er nog hard getraind moet worden om later in het seizoen het NK ticket te verdienen.

[cycloneslider id=”koen-vink-geplaatst-voor-nk”]

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *