dsc06117Turnsters Rowan en Mara blinken uit

Op 17 en 18 december waren de districtswedstrijden N3, N4 en 3e divisie in Hellevoetsluis. De turnsters namen dit weekend 8 medailles in ontvangst.

Rowan Kiela turnde haar droomwedstrijd en won goud! Doorzetter Roxy van Dijk eindigde op de 14e plaats. Mara Doornhein en Bridget Peters turnden beiden strakke oefeningen. Tijdens de prijsuitreiking bleken de scores omgewisseld te zijn. Achteraf werd duidelijk dat Mara op het hoogste podium had moeten staan en Bridget 6e geworden is. Nathalie Meurs (16e) turnde ruime series op vloer, maar miste punten op brug. Anne Sloekers begon sterk op brug, viel van de balk maar herpakte zich op vloer en sprong. Dit bracht haar op een 4e plaats waar ze een medaille voor ontving.
Bij de senioren mocht Anouk Slockers aftrappen op vloer, ze liet een prachtige oefening zien, waardoor niemand meer over haar score heen gegaan is. Xanne Nanuru sprong twee tsukahara’s en zette de landingen keurig neer. In het eindresultaat werd Merel vd Kroon 12e, Deborah vd Wal 8e, Xanne won brons en Anouk zilver.

Op zondagmorgen lieten Emmalie Wu (12e), Larissa den Braasem (10e) en Gwen Vaal (7e) ruime sprongen over de pegasus zien en straalden op vloer. In de andere baan werd Saskia 8e met de hoogste score van haar categorie op balk, Lorena 5e en Quinty won zilver. Vervolgens turnden Nienke  van Veen (10e), Robin Vos (8e) en Sarah Lemmen (3e). Bij sprong scoorden ze goed, helaas gingen ze aan de rekstok allemaal de mist in. Sarah bleef als een van de weinige turnsters op de balk staan en won brons. Aisha Aalbersberg (10e) turnde een nette stabiele wedstrijd. Ze komt in moeilijkheid nog te kort en eindigde op de 10e plaats. Stephanie Engels en Nikki Landwehr genoten zichtbaar van hun oefening op muziek. Nikki greep net naast de medailles en eindigde met een goede wedstrijd op de 4e plaats. Stephanie werd 15e. De senioren begonnen stabiel op balk. Elsa Fluks (5e) bleek achteraf de hoogste score op balk neergezet te hebben. Sophie van Seters is 9e geworden en Aranka Looij won totaal onverwacht de bronzen medaille!

In januari vindt de tweede districtswedstrijd plaats, hierna wordt de doorstroming naar de halve finale en districtsfinale bekend gemaakt.