IMG_6525

Johan van Nimwegen NL turnkampioen
In het weekend van 11 en 12 juni werden in Alphen aan de Rijn de Nederlands Kampioenschappen voor heren gehouden.
KDO had zaterdag 11 juni vijf deelnemers in de meerkampfinale. In de meerkampfinale zijn de beste 12 turners van Nederland geplaatst voor de titel Nederlands Kampioen. Met een  tribune vol supporters lieten de turners hun kunsten zien.
Sem van Heeswijk turnde in de categorie instap 10. Sem liet op vijf toestellen zeer goed turnen zien en maakte kans op een plek bij de eerste vijf. Helaas, door een klein foutje op voltige, werd hij elfde in deze finale.
Later op de dag waren de junioren en de senioren aan de beurt. KDO had in deze categorieën steeds twee deelnemers. Alle vier waren voorafgaand aan deze meerkamp NK podium kandidaten. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar moesten op dat moment worden waargemaakt.
Bij de junioren turnden Mitch de Vos en Tom Imholz. Het was een spannende NK finale die tot het zesde en laatste toestel spannend bleef. Met als resultaat Tom Imholz werd tweede en Mich de Vos achtste.
Bij de senioren waren geplaatst Benno Hammerstein en Johan van Nimwegen. Ook hier was de spanning om te snijden. Dit mede omdat de deelnemers erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk bleek Johan van Nimwegen de beste te zijn en mag zich Nederlands Kampioen 2016 noemen. Zeer verrassend was dat Benno Hammerstein, zeer verdiend, tweede werd. Op zondag werd de toestelfinale gehouden.
Per categorie mochten de beste zes turners van Nederland op elk toestel deelnemen. KDO had 7 deelnemers die op in totaal 13 toestellen hun kunnen mochten tonen. De titel Nederland Kampioen op rekstok was voor Sebastiaan Willemsen. Zilver was er voor Tim Geuze op ringen, Tim Imholz op rekstok, Benno Hammerstein op rekstok en voor Johan van Nimwegen op sprong, vloer en brug. Een bronzen medaille was er voor Sebastiaan Willemsen op vloer. De Kdo Cycle Parts trainer Peter Souren, die dit turnseizoen 35 jaar voor KDO werkt, was in zijn nopjes met dit geweldige NK resultaat.

Toevoeging van de redactie: Klik hier voor een fotoserie van het 25 jarig Jubileum van Peter

[cycloneslider id=”johan-van-nimwegen-nl-turnkampioen”]

Peter, gefeliciteerd met de resultaten van jouw ‘mannen’ maar ook met je jubileum.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *