20160328_105327_resized

KDO-Sport turnsters op het Paastoernooi in Vlissingen. Jaarlijks op 2e paasdag wordt er in Vlissingen het Moreau gymnastics tournament georganiseerd. KDO-Sport deed met haar N1, N2 en 2e divisie turnsters mee aan dit gezellige toernooi.
In de eerste ronde turnde de instappers N2, Gwen Vaal, Larissa den Braasem, Sarah Lemmen en Robin Vos en pupil 1 N2 turnster Ika van de Pol hun wedstrijd. Voor de instappers was dit toernooi toch wel een beetje spannend, dit was ook de laatste keer dat ze hun oefeningen, waarop ze zo hard hebben geoefend, konden tonen. Hun wedstrijd seizoen zit erop en ze gaan nu hard werken om de oefeningen van volgend seizoen onder de knie te krijgen. Gwen turnde zich naar een 12e plek, Larissa werd 18e, Sarah 22e en Robin 27e. Ika was net ziek geweest waardoor ze wat power miste. Maar op vloer liet ze zien bij de top te horen, daar turnde ze het één na hoogste cijfer van haar niveau. Uiteindelijk werd ze 9e.

In de tweede ronde turnde pupil 1 N1 turnster Charlize Klop en pupil 2 N1 turnster Alisha van Meel. Charlize turnde een goede wedstrijd, de concentratie en plezier spatte ervan af. Met het één na hoogste cijfer op sprong en een bijna in één keer door geturnde brug oefening kon ze terug kijken op een mooie wedstrijd. Charlize werd 4e.  Alisha turnde het hoogste cijfer op sprong, brug was erg netjes en vloer ging ook goed. Helaas viel ze iets te vaak van de balk, waardoor ze veel punten verloor. Wel deed ze voor het eerst boogje achterover flikflak in verbinding. Een erg lastige verbinding. Toch mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De derde ronde was een beetje speciaal omdat er top turnsters meededen. Hierdoor was er eerst groot inturnen en daarna begon de wedstrijd pas echt. 2e divisie jeugd 2 Nika Tersteeg kon haar focus niet helemaal vinden door het hoge niveau, zij zat ook als enige van haar niveau in een groepje met meisjes die wel 2 jaar ouder waren. Ze eindige uiteindelijk op de 10e plek.
Bij Chantal van de Klooster, senior 2e divisie,  ging het wel goed. Dit is de eerste wedstrijd die zij op een officieel wedstrijd toestellen pakket turnt, na haar ernstige knieblessure. Haar doorzettingsvermogen heeft vruchten afgeworpen want ze kwam netjes door de wedstrijd. Op balk turnde ze zelfs de hoogste punten en bij brug de 2e score.  Ze stond zelfs nog even op de eerste plek maar na 4 toestellen kwam ze uit op de 3e plek en mocht ze vol trots de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de vierde en laatste ronde turnde junior 2e divisie turnster Isa Hartman. Isa had geen zenuwen voor deze wedstrijd, wat zij volgens haar moeder wel een beetje nodig had. Misschien hierdoor ging het niet super bij Isa, ze werd twee weken geleden nog 1e op de kwart finale. Nu is ze 9e geworden met nog wel het één na hoogste cijfer op vloer. Toch is het wel een mooie oefenwedstrijd geworden voor Isa en de andere meiden.

Ook was er dit jaar een kans op een team beker. Helaas was hier maar 1 prijs voor, want Nika, Chantal en Isa turnde zich met 134 punten naar de 2e plek.