IMG_1929

Districtswedstrijd heren

Op zaterdag 23 januari werden in Alphen a/d Rijn de districtswedstrijden voor heren gehouden. Deze turnwedstrijd is altijd de eerste grote zeskamp wedstrijd van het nieuwe jaar. Voor KDO Sport waren vier turners ingeschreven.
Bij de categorie junioren1 moest Marijn Prooi reeds om 8.00 uur aantreden. Marijn turnde een stabiele wedstrijd met op twee toestellen, brug en sprong, nieuwe elementen. Op beide toestellen lukten deze en verhoogden zijn uitgangswaarde en ook zijn eindscore. Helaas was de jury bij het toestel rekstok nog niet wakker. De rekstok jury had een element over het hoofd gezien wat Marijn een penalty van 4.00 punten opleverde. Mede hierdoor werd Marijn niet vijfde maar moest genoegen nemen met de negende plaats.
Tom Imholz en Mitch de Vos strijden samen in categorie junioren 2. Tijdens hun wedstrijd ging de rekstok ophangging stuk. Dit kon niet meer hersteld worden. Hierdoor werd de rest van de dag een vijfkamp geturnd. Tom was goed op dreef, maar verprutste zijn sprong. Hij maakte een vierpunts-landing en kreeg hiervoor een nul. Mitch had een goede start, na een jaar afwezigheid, door een hardnekkige polsblessure. Dat bij de junioren 2 de onderlinge verschillen heel erg klein zijn bleek bij de prijsuitreiking. Op de eerste plaats bleken twee turners te zijn geëindigd. Voor Mitch was dit een positieve ervaring. Dit omdat hij een van de twee gouden medaille winnaars was.
Johan van Nimwegen turnde bij de senioren een zeer stabiel wedstrijd en won goud. Wat bij Johan vooral opviel was zijn goed gelukte paard voltige oefening. De KDO Cycle Parts verplichte oefenstof turners zullen aankomende zaterdag in Waddinxveen aantreden voor hun district wedstrijd.