01dbccb92284a320f851a999f08bc547325026fd18Voorwedstrijd 1 3e div

In het weekend van 9 en 10 januari vonden in turnhal De fazant in Hellevoetsluis de voorwedstrijden plaats voor de 3e divisie turnsters van Kdo-Sport Hellevoetsluis. Na de twee voorwedstrijden zal bekend zijn wie er naar de landelijke wedstrijden mogen. Er moet dus op beide wedstrijden goed worden gepresteerd.
Zaterdag begon Nathalie Meurs, jeugd N4,  met haar wedstrijd. Zij turnde voor het eerst in de keuze oefenstof. Dat was best spannend want op vloer turnde zij ook voor het eerst haar vrije oefening op zelfgekozen muziek. Dat deed zij echter erg goed, ze landde ook haar nieuwste element, arabier streksalto ½ draai. Ze scoorde 12.000. Daarnaast turnde zij met veel amplitude op sprong, stond redelijk stabiel op balk en turnde een strakke brug. Zij belandde, terecht, op de 2e plaats op het podium.
In de middag turnden senioren C dames. Elsa Fluks en Sandra Jongejan turnden een redelijk goede wedstrijd. Zij eindigden op de 11e en 12e plek.
Naomi Driehuis turnde haar elementen goed en ruim. De tsukahara op sprong werd beloond met het hoogste cijfer, 13.225. Ook op de andere toestellen liet zij zien dat zij bij de sterkste hoort. De gouden medaille was voor Naomi.
De pupillen 1 N3 turnsters turnden op zondag. Quinty Spel was helaas niet op haar best die dag, na een mislukte balkoefening, herpakte zij zich nog redelijk met een 11.100 op vloer maar eindigde op een 12e plaats. Rosalie Loos turnde stabieler en haalde een tweede score op sprong, 13.675. Zij werd 8e. Bridget Peters en Esmee de Nooijer waren erg sterk die dag. Bridget liet vooral een goede balkoefening zien die beloond werd met een 11.450. Zij eindigde als 8e. Ook Esmee liet een mooie balkoefening zien maar ook haar overige toestellen gingen erg goed. Haar eindscore was 50.000 wat goed was voor een prima 4e plaats. Nikki Landwehr en Jordan den Braasem, jeugd N4,  lieten een wisselende wedstrijd zien. Nikki scoorde goed op sprong en brug maar had op balk beter gekund. Zij eindigde in het midden, op de 10e plek. Jordan had helaas een minder goed wedstrijd en eindigde op de 20e plek.
De pupillen 2 N3 startten hun wedstrijd op brug. Rowan Kiela liet hier een prachtige oefening zien met kip én streksalto, 13.150. Op de andere toestellen liet zij zien dat ze alle oefenstof goed beheerst, zij belandde op een verdiende 4e plek. Aïsha Aalbersberg was het sterkst op sprong, 13.875 maar kreeg een erg lage waardering op vloer waardoor ze als 13e eindigde. Bij Roxy van Dijk zat helaas niet alles mee, zij eindigde op de 19e plek. De laatste senioren C turnden die middag. Aranka Looij is herstellende van een rugblessure. Haar beste toestel deze wedstrijd was sprong, ze behaalde daar een 7e score, 11.575.  Zij behaalde een 16e plek Anouk Slockers turnde beter dan de cijfers lieten zien, 10e plaats. Deborah van der Wal liet een hele goede wedstrijd zien. Op vloer scoorde zij een 11.900, de 2e score. Deborah was erg tevreden met haar 4e  plaats.

 

01dbccb92284a320f851a999f08bc547325026fd18

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *