22 maart 2014 002

Op 22 maart werd in sporthal de Dreef in Waddinxveen de tweede kwartfinale turnen gehouden.

Begin maart hadden zich al negen KDO turners weten te plaatsen voor de halve finale. In Waddinxveen waren nog vier KDO turners geplaatst om te proberen de halve finale te bereiken. In de eerste wedstrijdronde mochten Quinten Zoetemeijer en Jesse Jongejan aantreden. Helaas moest Quinten verstek laten gaan door een kaakbreuk. Deze had hij opgelopen bij het skaten. Jesse turnde een prima wedstrijd en werd vijfde in de ochtendronde. Er waren in de categorie, instap 10, zo veel deelnemers dat deze in twee wedstrijdronden waren verdeeld. Na de tweede wedstrijd bleek Jesse 8ste te zijn. Dit leverde hem een felbegeerde halve finaleplaats op.

In de avondronde had KDO nog twee seniorturners op de wedstrijdvloer. Jordy Noordam en Johan van Nimewegen waren de KDO turners. Ook de senioren waren over twee wedstrijdronden verdeeld. Jordy en Johan waren in de tweede wedstrijd ingedeeld. Ze wisten bij voorbaat al wat zij ongeveer moesten scoren voor verdere plaatsing. Het zou voor beiden een emotionele wedstrijd worden! Johan had bij de ringen een technische fout die normaliter een halve punt aftrek betekent. De jury bestrafte deze fout met maar liefst vier punten. Na de ringen moest Johan nog vier foutloze superoefeningen turnen om nog zicht te houden op een halve finaleplaats. Dit lukte en Johan werd 16de. Jordy had na vijf toestellen zelfs zicht op een podiumplaats. Hij stond zelfs regelmatig tweede of derde. Helaas vergat hij een sprongserie op zijn laatste toestel, de vloer. Dit was een erg dure fout met meer dan vier punten aftrek. Een plaats bij de eerste 30 zou betekenen een plaats in de halve finale. Tot op het eind bleef het spannend of dit wel of niet gelukt zou zijn. Uiteindelijk kwam de verlossende uitslag,  Jordy is door als 29ste.

In totaal zijn van KDO nu 12 turners geplaatst voor de halve finales in Hoensbroek en Nijverdal over enkele weken. Op deze halve finales zullen de beste 12 turners zich plaatsen voor de grote NK meerkampfinale. Bas Vuik turnde op zondag in de categorie pupillen 7, werd achtste en is geplaatst voor de halve finale.

Categorieën: Turnen