Onze turners op dreef in Tilburg…

Voor het eerst in de geschiedenis van het heren turnen werd in Tilburg met het nieuwe kwalificatiesysteem gewerkt. Alle Nederlandse turners (behalve de eredivisie turners) waren aanwezig om zich te plaatsen voor de vervolgwedstrijd richting het Nederlands Kampioenschap.

Maar liefst DUIZEND turners turnden op zes toestellen, In de categorie instap 10 waren bijvoorbeeld maar liefst 180 deelnemers. Om deel te mogen nemen aan de volgende wedstrijd, de kwartfinale, moesten de deelnemers zich bij de beste 56 turners plaatsen.

Vol goede moed begonnen onze jongens aan de wedstrijd. Als eerste categorie mochten de  instap 11 jongens hun kunnen tonen. Het was schitterend om te zien hoe deze drie aan het werk waren. Ondanks de drukte op en rond de wedstrijdvloer wisten deze jongens zich goed te concentreren. Casper de Leeuw van Weenen werd zelfs 1ste, Jari Stoffers 6de en Bas Vuik 8ste. Dit is grandioos omdat het een indicatie is van wat dit seizoen KDO-Sport kan brengen. Vormbehoud zal het sleutelwoord worden.

In wedstrijd twee liep alles op rolletjes. Benno Hammerstein, Sebastiaan Willemsen en Mitch de Vos lieten goede oefeningen zien en werden beloond met een 10de,11de en  21ste plaats.

De derde wedstrijdronde was wat minder succesvol. Het kan natuurlijk liggen aan het feit dat het een avondwedstrijd was, de concentratie was duidelijk minder dan gewoonlijk met als gevolg veel onnodige fouten. Toch wist Marijn Prooi, 43ste, zich te plaatsen voor de kwartfinale. Micha en Job Jimmink hebben samen met Sam Nicknam de vervolgwedstrijden niet weten te halen.

Op zondag kwamen er nog vier KDO’ers op de wedstrijdvloer om hun droom, plaatsing voor de vervolgwedstrijden, te verwezenlijken. Johan van Nimwegen turnde in de ochtendronde. Ondanks kleine foutjes wist Johan de 12de plaats te veroveren en mag verder. In de middagwedstrijd traden de laatste drie KDO’ers aan. Zij turnden een bijzonder goede wedstrijd zonder grote fouten. Jordi Hagenaar werd 3de, Jesse Jongejan 6de en Quinten Zoetemeijer 17de. Deze drie kanjers mogen ook door naar de kwartfinale. Van de 14 KDO Cycle Parts turners die aan de achtste finale begonnen mogen er in totaal 11 door naar de kwartfinale. Daar moeten ze zich bij de eerste 28 deelnemers plaatsen om zeker te zijn van de halve finale voor het NK.