Afgelopen weekend kwamen veel turnsters van KDO-Sport na een hele lange tijd weer individueel in actie op een meerkampwedstrijd. Ze namen het op tegen andere junioren en senioren supplement D van clubs uit Zuid-Holland in het Topsportcentrum in Rotterdam. De één kwam zonder verwachtingen de wedstrijdvloer op en de ander was erop gebrand om oefeningen foutloos te tonen. Er zijn hele mooie resultaten behaald.

Zaterdag vroeg in de morgen turnden Quinty Spel, Mara Doornhein, Valerie Brandsma en Saskia van Erk. Quinty ging er helemaal voor, maar het zat niet lekker in de wedstrijd, ze werd 11e. Mara turnde voor het eerst een hele schroef op vloer en werd met een val van balk 5e. Valerie turnde netjes en werd in een sterk deelnemersveld 4e. Bij Saskia vielen alle puzzelstukjes in elkaar, na een topwedstrijd werd ze beloond met zilver.

De ronde daarna was het de beurt aan Sarah Lemmen, Naomi Groenendijk, Emmalie Wu en Nienke van Veen. Sarah liet veel vooruitgang zien op vloer en dit werd beloond met de hoogste score op dit toestel in deze ronde, ze werd 13e. Naomi startte sterk op brug en werd 12e. Emmalie behaalde het hoogste cijfer op sprong (samen met Nienke) en turnde alle elementen die ze erg spannend vindt op balk en vloer keurig door, ze werd 8e. Nienke liet strakke oefeningen zien en won zilver.

De dag werd mooi afgesloten door de senioren Lisa van Barneveld en Femke Salemink. Lisa bleef de balk de baas en met nog 3 goede toestellen werd ze 6e. Femke was één van de turnsters die totaal zonder verwachtingen binnenkwam. Na een goede start op vloer (12,10 punten), was ze niet meer te houden. Na ook de hoogste score op sprong en brug, ‘nailde’ ze haar balkoefening en won ze overtuigend goud.

Op zondag kwam Kyara Offerhaus op twee toestellen uit na een lange blessureperiode. Deze toestellen kwam ze goed door. ging helaas één keer voortijdig van de brug af maar turnde de andere 3 toestellen met veel amplitude, ze werd knap 6e. Lisa van der Wagt turnde alle toestellen heel stabiel en dit werd dan ook beloond met zilver.

Categorieën: Geen Categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *