Na 2 weken uitstel vanwege het prachtige winterweer kon afgelopen zondag eindelijk de door de leiding van KDO-Sport georganiseerde airtumbling en springdag plaats vinden.

Bijna het voltallige technische kader zette zich in om de leden van KDO-Sport een geweldige buitentraining te kunnen geven. Dankzij handbalvereniging Helius, die het handbalveld beschikbaar stelde was er ruimte genoeg om het grote materiaal veilig neer te zetten.

Om 10 uur werd er afgetrapt met de dames selectie groep. Sinds begin december konden deze meiden hun series op vloer niet meer oefenen, maar met de airtumbling was het mogelijk weer even lekker te springen. De recreatie meiden van 9 tot 12 jaar mochten daarna hun turnelementen heerlijk oefenen en ze genoten daar volop van. De Acro gymnasten combineerden hun elementen en choreo training in deze buiten training met series springen en door de extra dikke matten buiten was het gooien met partners ook even mogelijk. Vol in de zon ging de herenselectie samen met een groep 6 tot 8 jarigen aan de slag. Hoewel de heren in weer en wind buiten krachttraining doen om op niveau te blijven, gaat er toch niets boven het springen van salto’s en flikflakken. Er volgde daarna een parcours voor de freerunners en jongens groepen van KDO-Sport waarin veel salto’s gemaakt werden. De dag werd afgesloten met de 5e divisie turnsters, jongtalenten en de allerkleinsten van KDO-Sport. Het plezier spatte ervan af. De kinderen en hun leiding hebben een geweldige dag gehad.

Door de lockdown en het slechte weer was het tot nog toe niet echt mogelijk een buiten training te organiseren op de reguliere tijden, zoals in mei en juni wel mogelijk was. In plaats daarvan werden er online trainingen verzorgd en trainden de diverse selecties in parken en speeltuinen om kracht en lenigheidsverlies te voorkomen.

Hopelijk kunnen alle groepen van KDO-Sport met het voorjaar in het vooruitzicht weer regelmatig buiten trainen. Hou voor meer informatie de website in de gaten.  

Categorieën: Geen Categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *