Het wedstrijdseizoen van KDO-Sport Acro begon in dit nieuwe jaar al vroeg. Zaterdag 4 januari om 10 voor 7 ’s morgens togen 9 van de 14 Acro teams naar Zierikzee voor de open Zeeuwse Kampioenschappen.

Hoewel KDO-Sport niet bij de Zeeuwse eilanden hoort en met wedstrijden in het district Zuid-Holland uitkomt, werd ze wel voor deze wedstrijd uitgenodigd.

Het werd een vrolijke, ontspannen wedstrijd waarbij duidelijk werd dat elk district een voorkeur heeft voor bepaalde Acro-elementen. Erg leuk en leerzaam om te zien hoe anderen hun oefening opbouwen.

Bij de E jeugd van 8 tot 13 jaar lieten de damesparen Isa Groeneveld-Emma den Ouden, Sarah van Puffelen-Jinthe Kosters, Rosalie Aretz-Lina Vrieze en Nina Leich-Suzanne Hanse een mooie oefening zien, waar op sommige elementen nog iets harder geoefend kan worden. Ze werden achter elkaar 8e, 9e, 10e en 11e. en prestatie waar ze heel trots op mogen zijn.

Bij de E Junior damesparen van 8 tot 15 jaar waren 2 teams ingeschreven. Voor duo Alida van Triet-Nerena van der Horst was dit hun eerste wedstrijd. Ondanks de zenuwen behaalden ze met 20,440 en mooie 9e plaats. Damespaar Lynn van der Kooi- Sienna van der Elburg scoorden 21,450 en staan daarmee op een gedeelde 5e plaats.

Maar liefst 3 E junior teams van KDO-Acro schreven zich dit jaar in voor deze wedstrijd.

Met een strakke oefening en een torenhoge basket-streksprong mocht trio Lianna Ruisch-Beau van der Stel en Emily van Dijk op het podium zilver in ontvangst nemen. Trio Ilva de Rooy-Stephanie van der Meer en Noni Vrieze belanden in het klassement met maar 0,040 verschil op de 4e plaats. Startend trio Elaysha van der Sluijs-Katie van Dinteren en Rosalie de Leeuw van Weenen kampten met een blessure, maar deden ondanks dat toch mee en werden 8e. Een knappe prestatie van deze damesgroepen.

’s Middags mochten de 5 andere acro teams aantreden.

Bij de E senior damesparen van 15 en ouder waren 2 teams in geschreven en werden duo’s Bianca Schinkel-Sofie de Jong en Joyce van der Heijden-Laura Montbrun 7e en 8e.

Een niveautje hoger in de D lukte een piramide bij Junior D trio Lisanne van der Meer, Myrna Kattestaart en Tessa Simons niet. Ondanks de aftrek scoorden ze nog 20,960 en eindigden daarmee in het klassement op de 6e plaats.

Bij de D Senioren waren 2 damesparen van KDO-Sport ingeschreven

Renske Gorissen en Ilse van Dijk behaalden met hun superstrakke oefening de 1e plaats en kregen goud omgehangen. Damespaar Melanie Pierse en Samantha van der meer mochten naast hen op het podium staan en met maar 0,350 verschil zilver in ontvangst nemen.

In totaal deden er 90 acro teams van verschillende leeftijden in de E en D niveau’s mee aan deze wedstrijd en werd er een 2e wedstrijd dag aangeplakt voor de C,B en A niveau’s. De combinatie van dans, turnen en acrobatiek groeit steeds verder uit tot een populair onderdeel van het turnen.

Voor KDO-Sport Acro is volgende week zaterdag al de volgende wedstrijd in Naald wijk. Daar zullen 17 Acro teams proberen de limiet voor de landelijke halve finale te halen.

Voor meer informatie, kijk op de KDO sport Hellevoetsluis facebook.

Categorieën: Geen Categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *