Joke Keijmel al zestig jaar lid van KDO-Sport

Afgelopen donderdag kreeg Joke Keijmel een speldje van de KDO-Sport vanwege haar lidmaatschap van 60 jaar. Mevrouw Keijmel begon met turnen op haar vijfde en is nooit gestopt.

Op 28 maart 1959 werd de vijf-jarige Joke Keijmel lid van KDO-Sport. Haar moeder had haar voor turnen ingeschreven. “Sport is altijd wel belangrijk geweest en werd van huis uit gestimuleerd. We waren een sportief gezin, zowel moeder als vader. Sport hoorde bij de opvoeding,” legt mevrouw Keijmel uit. Zelfs met de middelbare school was het voor de familie van mevrouw Keijmel belangrijk om te blijven bewegen. “Als je druk bent met school zij mijn moeder dat je je sport altijd moet kunnen blijven doen, dat vonden ze belangrijk.”

Speldje en bloemen

Mevrouw Keijmel had geen idee dat er een verassing op haar wachtte tegen het einde van de les van afgelopen donderdag. “Ze hebben me er een beetje ingeluisd,” vertelt ze. Haar man werd gebeld met de vraag of mevrouw Keijmel kwam sporten, waarop hij aandrong bij mevrouw Keijmel om deze les zeker niet te missen. “Een kwartiertje voor het einde van de training zijn we gestopt.” Belinda Gerritse (coördinator technische commissie KDO-Sport) en Sylvia van Heeswijk (ledenadministratie KDO-Sport) stonden klaar met een speldje en een bos bloemen. “Ik had toen nog niet in de gaten, zelfs niet toen ze vertelden dat de bloemen voor mij waren. Het kwartje viel pas toen ze vertelden dat ik zestig jaar lid was. Dat was een complete verrassing.”

De turn-veteraan wist wel dat de zestig jaar eraan zat te komen. “Van de herfst had ik het er nog over met iemand die jarenlang de administratie heeft gedaan. Zij vertelde dat ze wel even voor mij wilde kijken wanneer ik officieel lid was geworden,” vertelt mevrouw Keijmel, “Ik zat namelijk te rekenen dat als ik met de vijf jaar begonnen was, dat ik wel tegen de zestig aan moest zitten.Daarna heb ik er helemaal niet meer bij stil gestaan.”

Turnen op de Opzomerlaan

Toen mevrouw Keijmel begon met turnen kreeg ze les in het ULO gebouw op de Opzomerlaan. “Waar nu de twee hondjes zit, het theater was vroeger de gymzaal, daar heb ik al mijn lessen gehad. Ik kan me nog wel herinneren dat er op mijn tiende een groepje oudere meiden bij ons kwam turnen. Die kwamen extra trainen vanwege de selectie. Zij deden in mijn ogen moeilijke oefeningen en die wilde ik ook leren. Een paar jaar later werd er aan me gevraagd of ik ook bij de selectie wilde komen.”

Blijf bewegen

Voor mevrouw Keijmel is sport nog steeds belangrijk. “Zolang mogelijk blijven bewegen, blijven doorgaan en doen wat je leuk vind! Dat is alleen maar goed voor je lijf en geest! Door middel van sport doe je ook sociaal met elkaar. Daar wordt een mens vrolijk van.”

Categorieën: Geen categorie

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *