KDO-sport biedt sinds een paar jaar Acro Gymnastiek aan als discipline.

De naam acro-gymnastiek komt van acrobatiek en gymnastiek en zien we vooral terug in het circus. Het is een tak van het turnen waarbij alleen op de vloer wordt gewerkt en waarbij je samen werkt met één of meer partners. Met elkaar leer je oefeningen waarbij er op elkaar gebalanceerd wordt, zowel op handen als voeten. Je leert te vertrouwen op jezelf en op je partner en om samen te werken om de mooiste en moeilijkste elementen goed uit te voeren. Het uiteindelijke doel is een oefening op muziek te uitvoeren.

Acrogym is geschikt voor iedereen en vooral erg leuk om te doen. Acrogym is een wedstrijdsport die met duo’s of trio’s (of een groep van 4 jongens) acrobatische elementen uitvoert in combinatie met gymnastische elementen. Een oefening duurt ongeveer 2,5 minuut en bevat balans en tempo elementen, individuele elementen en voldoet aan verschillende eisen.

De groepjes bestaan uit meiden en of jongens van verschillende leeftijden. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom op de acrogym. Er wordt getraind voor wedstrijden op E niveau.


 

 

Klik hier voor het lesrooster met een overzicht van de zalen en lestijden.