Turnkampioenen van Zuid-Holland

Afgelopen weekend waren de turnsters van KDO-Sport goed vertegenwoordigd op de districtsfinale van Zuid-Holland. Op zaterdag kwamen 15 turnsters in actie tijdens de meerkampfinale en op zondag werden er nog 25 toestelfinales geturnd.

We konden beide dagen genieten van mooie oefeningen.

Tijdens de meerkampfinale waren de verschillen klein en lag het niveau hoog in een groot deelnemersveld. Bij de pupillen ging niet alles naar wens en nemen we de leermomenten weer mee voor de volgende wedstrijd. Faye Kil werd 32e, Evie de Ruiter 29e, Sanne vd Welle 27e, Nicole Rijsdijk 21e en Feline Plune behoorde tot de top 10. De ronde daarna waren de jeugdturnsters aan de beurt. Emmalie Wu en Nienke van Veen begonnen sterk op brug, met flinke concurrentie werd Emmalie 20e en Nienke 6e. In de andere baan turnde Quinty Spel goed op balk en vloer, maar ging het niet vlekkeloos op de andere toestellen, ze werd 31e. Bridget Peters verbeterde amplitude in haar gymnastische sprongen en werd 16e. Saskia van Erk turnde een super wedstrijd en won zilver. Mara Doornhein turnde ook een goede wedstrijd, blonk uit op sprong en werd kampioene van Zuid-Holland. De wedstrijd daarna starten de junioren ook goed op brug. Rowan Kiela turnde haar vluchtelement op brug door en zette hier een prima score neer. Ze werd 8e. Stephanie Engels liet ruime series met streksalto’s zien op vloer en werd 10e. Lisa van der Wagt turnde netjes, met een val van balk eindigde ze als 6e. Bij de senioren zat Colinda Kievit niet helemaal lekker in haar wedstrijd en besloten we haar schroef op vloer weg te laten, ze werd 26e.

Op zondag waren de toestelfinales. De acht turnsters met de beste score in de voorwedstrijden van iedere categorie kwamen hier in actie. Van KDO-Sport lieten Amanda Kop, Amy de Ruiter, Evie de Ruiter, Emmalie Wu, Nienke van Veen, Mara Doornhein, Quinty Spel, Bridget Peters, Saskia van Erk, Lisa van der Wagt en Anouk Slockers alles zien wat ze in huis hadden. Alle deelnemers beheersten de oefeningen, dus ging het er om wie het beste met druk om kon gaan, oog had voor details en de jury kon imponeren. We zijn trots op alle turnsters die in de finale schitterden! KDO-Sport behaalde negen podiumplaatsen, brons voor Saskia en Nienke op balk, zilver voor Mara op brug en Anouk op vloer en goud voor Saskia op vloer, Mara en Anouk op balk en Lisa op sprong en vloer!

[cycloneslider id=”turnkampioenen-van-zuid-holland”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *