Zaterdag 26 januari organiseerde KDO-sport de jaarlijkse clubkampioenschappen. Bij de clubkampioenschappen strijden de leden van KDO om verschillende prijzen.

 

De selectie heren is vroeg op de dag aan de beurt. De jongens vliegen met behendigheid over onder andere de brug gelijke leggers, het paard en de rekstok alsof zwaartekracht niet bestaat in de turnhal. Wanneer Tim Geuze aan de ringen hangt en via een kiep in de ringen steunt houd het publiek zijn adem in. “Ik doe het hem niet na, hoor!” klinkt er van de kant. Oud trainer Peter Souren kon het deze kampioenschappen niet laten om even bij zijn jongens te kijken. De turners zijn blij hem te zien en geven high-fives en Souren kan het niet laten om naast complimenten ook af en toe nog wat advies te geven. “Turnen is een virus, als je besmet raakt, raak je er niet vanaf,” vertelt hij.

Een van de trainers van de herenselectie is Joleine van Es. Naast het trainen van anderen turnt ze zelf ook nog steeds op hoog niveau. Tijdens deze kampioenschappen liet ze ook duidelijk zien dat ze niet alleen goed is in het trainen, maar ook in het turnen zelf. Joleine van Es wordt éérste van de dames selectie, clubkampioene en neemt de wisselbeker mee naar huis.

 

De clubkampioenschappen zijn de perfecte plek om voor de eerste keer mee te doen met een turnwedstrijd. Voor Naomi Machielse (9) is dat nu ook het geval. Ze zit nog niet zo lang op turnen en dit is haar eerste wedstrijd. Naomi is zenuwachtig en vindt het erg spannend. Na de wedstrijd zijn die spanningen van haar schouders gevallen. “Ik was eigenlijk bang dat het me niet lukte,” legt ze uit. Ze is misschien nog niet zo lang bij de vereniging maar ze heeft het er wel naar haar zin: “Ik vindt het leuk om te turnen en te bewegen en dat leer ik hier!”

 

Sebastiaan Willemsen (21) maakt dit jaar kans om de wisselbeker te winnen en te houden. De voorgaande twee jaar heeft hij de wisselbeker al gewonnen en als je de wisselbeker drie keer achter elkaar of vijf keer in totaal wint, mag je de beker houden. “Je moet in je eigen club altijd laten zien waar je het hele jaar voor hebt getraind,” verteld hij. Aan het einde van de wedstrijd blijkt dat dat zeker is gelukt. Willemsen wint voor de derde keer in rij de wisselbeker en mag hem nu houden. “Ik ben er hartstikke blij mee natuurlijk! Hij kan weer terug op zijn eigen plekje.”

 

Aan het einde van de dag zijn de wedstrijden voor de Acro gym. Groepjes van twee of drie turnsters halen samen acrobatische kunstjes uit op de vloer. Het publiek houd hun adem in terwijl de grotere turnsters de kleinste turnsters in de lucht gooien en weer opvangen. Wanneer Esmee Wijland op de armen steunt van Renske Gorissen en Suzanne Pierse en daar vervolgens afspringt om aan haar benen te worden opgevangen en rondgezwaaid, gaat er een schok door het publiek. Gelukkig komt Esmee weer op haar voeten terecht.

 

Winnaars

Esmée van Hennik (Pre-instap D3), Sofie van der Vlies (D3), Alyssa van der Heijden (jong talent D3), Chayenne v. Marion (pupillen 2), Dewi Bom (jeugd 1), Bridget Esser (Keuze E), Nick Reine (niveau 18), Jesper Mulders (niveau 19/20), Thijmen van Kooten Niekerk (niveau 21), Alida van Triet (springgroep jeugd), Chemene van der Mast (springgroep niveau 3), Melanie Pierse (springgroep niveau 2).

 

De clubkampioenen van dit jaar waren voor selectie dames: Amy de Ruiter (onderbouw) en Joleine van Es (bovenbouw) en voor de selectie heren: Stefano Schwillens (onderbouw) en Sebastiaan Willemsen (bovenbouw). Voor de recreatie onderbouw ging de prijs clubkampioen naar Diana Hill en bij recreatie bovenbouw ging de prijs naar Eline van den Bos.

Uitslagen :

Uitslag CK 2019 jongens

Uitslag CK 2019 dames selectie

2019 CK Gewijzigde uitslag Acro

Uitslag CK 2019 baan B ronde 1

Uitslag CK 2019 baan B ronde 2

Uitslag CK 2019 baan B ronde 3

Uitslag CK 2019 baan B ronde 4

Uitslag CK 2019 springgroepen

 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *