Het weekend  van 6 en 7 mei kwamen KDO-Sport turnsters in actie op plaatsingswedstrijden in Rotterdam en Amsterdam. Jacolien Both en Mariska Werring turnden de regiowedstrijd 4e divisie in Amsterdam. Jacolien heeft haar doelen behaald en is 14e geworden. Ze turnde haar zolendraai op brug en een nette streksalto achterover op vloer. Mariska turnde fantastisch, ze scoorde 12,25 punten op vloer en won de gouden medaille!

In Rotterdam werden op zaterdag de halve finales gehouden voor de N1 en 1e divisie. Instapper Tessa Brakel turnde in de ochtendronde haar  wedstrijd. Zoals verwacht op een halve finale is het deelnemersveld erg sterk. Tessa kwam wat te kort om een finale plaats te bemachtigen. Eline Starink, senior turnster, begon goed aan de wedstrijd met een degelijke vloer en twee mooie sprongen. Helaas ging het op brug mis, waar ze 2 keer het toestel vroegtijdig moest verlaten. Erg spijtig omdat dit voor Eline haar laatste seizoen is en het natuurlijk leuk was geweest als ze nog één keer de finale had gehaald. Ze sloot haar wedstrijd af met een stabiele balk oefening maar een finale plek zat er niet meer in.

Op zondag turnde de N3, N4 en 3e divisie de halve finale in Rotterdam. Mara Doornhein was er helemaal klaar voor, maar viel tijdens de warming-up helaas geblesseerd uit. Pupil Sarah Lemmen turnde een goede wedstrijd, met nieuwe elementen die allemaal gelukt zijn. Quinty Spel deed voor het eerst tiktak op balk en streksalto van brug. Op sprong behoorde zij bij de top 3 van de pupillen 2 en heeft hiermee een reserveplaats voor de toestelfinale behaald. Jeugdturnster Rowan Kiela liet strak turnen zien maar helaas maakte ze een paar foutjes. Bij alle categorieën lag het niveau hoog en het is niet gelukt om een plaatsje in de finale te bemachtigen.

Bij de junioren lieten Anne Sloekers en Nathalie Meurs alles zien wat ze in huis hadden. We wisten dat het moeilijk zou worden, want alleen de beste 6 gingen door naar de finale. Deze kanjers turnden op alle toestellen hele goede oefeningen en hebben zich beiden superknap geplaatst voor de finale. Nathalie is 5e geworden en Anne won brons!

Bij de senioren werd het een spannende wedstrijd. Sophie van Seters turnde netjes, maar met een paar foutjes is ze 19e geworden. Aranka Looij turnde haar beste brugoefening ooit en is op de 12e plaats geëindigd. Anouk Slockers viel bij sprong, greep haar wippertje mis, maar gaf niet op. Als allerlaatste turnster op vloer behaalde ze een 13,1 en klom naar de 5e plaats. Xanne Nanuru turnde haar droomwedstrijd, met een hele ruime tsukahara gehoekt en won brons. Anouk en Xanne hebben hiermee een plaats behaald in de meerkampfinale in Almelo. Daarnaast kon slechts één turnster zich kwalificeren voor een toestelfinale. Xanne wist superknap een ticket te bemachtigen op sprong. Anouk is reserve op vloer.

[cycloneslider id=”kdo-sport-turnsters-strijden-voor-finale-tickets”]

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *