In Volendam werd de achtste finale voor turners gehouden. Vijf KDO Cycle Parts turners waren op 11 en 12 maart in de strijd voor een plaats in de kwart finale.
Tom Geuze en Wald de Bruin, beiden instap 10 turners, hadden een zware loting. Door deze loting, maar wel met uitstekend turnen, wist Wald zich helaas niet te plaatsen voor de kwart finale. Tim werd derde in zijn groep en mag als bronzen medaille winnaar wel door.
Benno Hammerstein en Johan van Nimwegen turnen in de categorie senior 4 in de tweede divisie. Benno en Johan maakten er een goede show van met afwisselend goede en minder goede oefeningen. Dit resulteerde voor Benno in een twaalfde en voor Johan in een elfde plaats. Beide heren lieten nog niet hun beste turnen zien maar mogen toch deelnemen aan de volgende kwalificatie wedstrijd richting het NK.
Marijn Prooi turnt in de categorie junioren 1. Vooraf was de inschatting dat Marijn het moeilijk zou krijgen om zich voor de vervolgwedstrijden te kwalificeren. Tot onze en ieders verbazing turnde Marijn een sterke en stabiele wedstrijd zonder fout of foutjes. Dit resulteerde in een uitstekende negende plaats. Ook hij mag verder in de wedstrijd cyclus van dit seizoen.