kersttoernooi 2014
Kersttoernooi 2014


Enkele turnsters uit de eerste en tweede divisie deden zondag 28 december mee met het kersttoernooi wat elk jaar georganiseerd wordt in Nijmegen.

Bij dit gezellige toernooi kan je inschrijven per toestel. Bij elk toestel kon je dus een medaille winnen. Nika Tersteeg, jeugd 1 N3 turnster mocht in de ochtend beginnen. Haar wedstrijd ging erg goed, zonder grote fouten. Dit resulteerde in een bronzen medaille op brug en een mooi glimmende gouden medaille op de balk. Dit was ook zeer verdiend, ze turnde een stabiele nette oefening zonder vallen. Ze kreeg voor de balk 13.000 punten, nummer twee haalde 12.600 punten. Dus ook nog een ruime overwinning. Ook bij de toestellen vloer en sprong deed Nika het goed, op beide toestellen werd ze vierde.

In de volgende wedstrijd was het aan Eline Starink om haar kunsten te laten zien. Eline is gepromoveerd naar de eerste divisie. Dit was dus haar eerste wedstrijd bij de senioren. Bij sprong probeerde ze een voor haar nieuwe sprong. De overslag salto gehoekt, deze traint ze al een tijdje en tijdens trainingen lukt hij regelmatig. Tijdens deze wedstrijd viel ze helaas. Ze werd nog wel vijfde. Bij brug ging het ook wel goed, alleen mist ze hier nog een eis waardoor ze nog niet met de top mee kan. Op balk wist Eline te blijven staan en ook een zeer stabiele oefening neer te zetten. Hiermee kwam ze op de tweede plek en kon zij haar eerste in de eerste divisie behaalde medaille mee naar huis nemen.

In de laatste ronde turnde nog jeugd 2, tweede divisie. Isa Hartman en Syll van Yperen waren van plan om te schitteren op alle vier toestellen. Zij begonnen op sprong, daarna brug en toen balk. Voor Syll hield het hierbij op omdat zij van de balk viel met de flikflak. Ze bezeerde haar pols en moest toen besluiten om vloer niet meer te doen. Syll had nog wel een mooie brug oefening geturnd en hiervoor kreeg zij de bronzen medaille omgehangen. Met Isa ging het heel goed. Bij sprong won ze brons, zilver op vloer en de gouden medaille op balk. Op brug werd ze nog vierde.

Een geslaagde wedstrijd voor de turnsters, ook goed om te oefenen voor de landelijke wedstrijden waarvoor in januari de plaatsingswedstrijden plaats vinden. Helaas konden Chenoa Gijbels en Joleine van Es niet meedoen i.v.m. een blessure.

kersttoernooi 2014

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *