Fantastic Gymnastics NK voor KDO-Sport turnsters.

Zoals u wellicht eerder heeft kunnen lezen hadden enkele turnsters van KDO-Sport op de Nederlands kampioenschappen een ticket weten te bemachtigen voor een extra NK in Ahoy. Eline Starink was reserve bij niveau 2 en Esmee Tanis, Chantal van de Klooster en Anniek Postema mochten turnen in niveau 4. Bij dit niveau turnen jeugd 1e divisie, junior 2e divisie en senior 3e divisie tegen elkaar, omdat zij alle het zelfde niveau hebben, alleen de leeftijden verschillen.

Op vrijdag was er een podiumtraining.  Esmee moest deze missen omdat ze met school op reis was, maar de andere turnsters konden hier  al wat wennen aan de toestellen. Zaterdag ging Eline met goede hoop naar Ahoy en tot haar verbazing viel er op het laatst iemand uit omdat zij vergeten was haar startbewijs op te halen. Hierdoor mocht Eline dus turnen.

De wedstrijd ging niet erg goed, ze maakte wat fouten op vloer en brug, maar heeft genoten van de sfeer en de ervaring.

Zondag ochtend was het de beurt aan de 3 turnsters in niveau 4. De tegenstanders waren allemaal erg goed. Toch wist Anniek een stabiele wedstrijd neer te zetten waarmee ze een mooie 8ste plek wist te bemachtigen, hiermee liet ze in ieder geval alle senioren achter zich en bewees ze dat het geen toeval was dat ze enkele weken geleden Nederlands kampioen werd.  

Chantal had ook een redelijk goede wedstrijd, ze werd 13e en van de senioren zou ze nu derde geweest zijn. Esmee was niet fit en de wedstrijd verliep niet naar wens, ze werd uiteindelijk 28ste. Maar niemand kan deze mooie ervaring meer van ze afnemen. De dames zelf, de trainers, familie en vrienden  en de jonge turnstertjes die waren gekomen om aan te moedigen   hebben allemaal van deze wedstrijd genoten.

Ook konden we nog kijken naar de top turnsters en turners hoe zij hun toestelfinales afwerkte. Een lang, geslaagd en vol weekend met erg mooi turnen werd afgesloten met de terugkomst van Epke Zonderland, na 10 maanden geen wedstrijden te hebben gedaan liet hij zien dat hij het nog steeds kan. Hij werd Nederlands kampioen op brug en natuurlijk ook op rekstok.

Sebastiaan

 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *