Een druk wedstrijd weekend voor KDO-Sport…

Naast de halve finale van de jongens selectie en een wedstrijd van de springselectie van KDO-Sport, waren er in het weekend van 25 en 26 mei nog verschillende wedstrijden voor de dames selectie. In de turnhal van Hellevoetsluis werd de finale geturnd van de jong talenten. Bij de D-oefenstof turnde Roxy van Dijk en Kiki Peters een goede wedstrijd, zij werden resp. 10e en 22ste .

Bij de N-oefenstof turnden Rowan kiela een goede wedstrijd, ze behaalde bijna 3 punten meer dan haar eerste wedstrijd, hierdoor behaalde ze de 9e plek en overall werd ze 12e . Dit wordt uitgerekend door je beste wedstrijd op te tellen met de finale. Alisha van Meel werd bij deze finale 3e maar omdat zij de vorige 2 wedstrijden 1e was en daar ook hoge punten behaalde werd zij overall 1e,  daarmee mag zij zich Zuid-Hollands kampioen jongtalenten 2013 noemen!

In Amsterdam werd zaterdag de districtfinale voor 4e divisie en instappers met D-oefenstof gehouden. In de eerste ronde waren het instappers Jordan den Braasem en Lisanne van de Meer die samen met Jeugd turnster Marleen Hooiveld het spits mochten afbijten. Alle 3 de turnsters draaide een goede wedstrijd. Jordan eindigde zelfs op een 4e plaats, met 0.151 pnt te kort voor een medaille. Lisanne eindigde op een mooie 18e plaats, wat knap is want ze heeft 6 weken niet kunnen turnen omdat haar voet in het gips had gezeten. Marleen eindigde in de middenmoot met een 17e plek. In de laatste ronde van de dag was het nog de beurt aan de Senioren.  Suzanne van Valen, Inge Slockers en Dusty Groenewoud-Hoedemaker moesten het doen in hun laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Alle 3 behaalde geen medaille maar hebben een goed gevoel over gehouden aan deze wedstrijd, ze hebben alle oefeningen naar behoren kunnen turnen en dat is ook belangrijk. Suzanne behaalde een mooie 14e plek, Inge werd 21ste en Dusty 24ste.

De 3e wedstrijd die gehouden werd op zaterdag 25 mei waren de Nederlands Kampioenschappen 2e divisie. Wij hadden dit jaar geluk dat de finale in Dordrecht gehouden werd waardoor we niet lang hoefde te reizen. De pupil 2 turnsters Selma van der Plas en Isa Hartman mochten hun Finale in de 2e wedstrijd ronde gaan turnen. De beste 36 turnsters per categorie van Nederland staan in de zaal, dus dat is een recept voor spannende momenten. Isa had de laatste week erg veel last van haar knie en dat was niet over tijdens de wedstrijd, hierdoor zag je dat ze niet voluit kon turnen en dat zag je dus ook in haar cijfers terug, ze had geen slechte wedstrijd maar net dat beetje wat je nodig hebt op een NK miste ze, toch werd ze nog 20ste van Nederland, wat natuurlijk ook een mooie prestatie is. Selma daarentegen leek boven zichzelf uit te stijgen, ze behaalde de ene 13 punten na de andere en na het 3e toestel stond zij ook op een 3e plaats. Ze moest alleen nog het lastigste toestel balk. Ze liet zien dat ze goed tegen de druk kon, want ze turnde voor het eerst in het seizoen op een wedstrijd  een oefening zonder val . Helaas haalde er toch nog een paar turnsters net iets hoger waardoor Selma naar een 5e plek zakte, het scheelde maar 0,100 van een pnt of ze had de 3e plek vast gehouden. Maar desondanks 5e van heel Nederland is helemaal niet gek.  In de 3e ronde turnde Junior Esmee Tanis en Senior Eline Starink hun finale. Eline die goede kansen toe gedeeld kreeg voor een podiumplek had niet haar dag, ze viel bij sprong en brug ging ook niet helemaal naar wens. Hierdoor bleef ze een beetje achter en werd uiteindelijk 11e , wat nog extra zuur was omdat de eerste 10 turnsters van deze wedstrijd uitgenodigd werden om nog een extra finale te turnen in Ahoy Rotterdam. Hier valt zij dus ook buiten. Bij Esmee ging het daarentegen beter dan ze zelf had gedacht. We zijn er wel achter gekomen dat als zij een keer blessure vrij kan blijven, ook zij makkelijk voor een podium plek kan turnen. Esmee turnde zichzelf naar een mooie 7e plek, hiermee heeft ze haar doel om bij de eerste 18 te komen gehaald en een beetje overtroffen. Zij is hiermee ook uitgenodigd om te turnen in Ahoy op zondag 16 juni.

De laatste wedstrijd van het weekend werd gehouden op de zondag. De NK toestelfinales voor de 2e divisie. Eline had hier twee kansen  om toch nog een medaille te bemachtigen, op sprong turnde zij nu 2 mooie sprongen zonder val, dit werd beloond met het 2e hoogste cijfer en kreeg dus zilver omgehangen. Veel tijd om het te vieren had ze niet omdat gelijk erachteraan ze haar brug finale moest turnen. Ook Selma had een brug finale. Eline ging de mist in met een losomhandstand en viel. Hierdoor waren haar kansen verkeken. Selma was als 4e aan de beurt en stond na haar oefening 1e , dit hield ze lang vol, maar de laatste 3 turnsters haalde nog wat hoger waardoor ze weer net geen medaille won, ze behaalde toch een knappe 4e plek.

Een weekend dus met vreugde en ook wat teleurstellingen, maar dat neemt niet weg dat het een mooi sportief weekend was waar iedereen trots op kan zijn.