KDO Cycle Parts turners geplaatst voor het NK…

Leek. Op zaterdag 25 mei werd in het Groningse Leek de halve finale turnen voor jongens en heren gehouden. Alle deelnemers streden voor een plaats bij de eerste 14. Deze klassering geeft het recht op deelname aan het NK meerkamp op 1 juni in Almere. KDO-Sport had in zes categorieën turners die geplaatst waren voor de halve finale in Leek. Jarno Esselbrugge had een goede wedstrijd met nog enkele slordigheids foutjes. Toch wist hij de tweede plaats te bemachtigen in categorie instap 11. Dit kwam met name door de hoogst haalbare score van 20 punten op het toestel brug. Dit beloofd wat voor de NK finale in Almere. Bas Vuik was in categorie instap 10 goed op dreef. Op sommige toestellen turnde hij voorzichtig en liet hierdoor enkele tienden van punten liggen. Bas mag ook naar het NK omdat hij vierde werd. Marijn Prooi, categorie pupil 9, had zijn dag niet en is niet geplaatst voor het NK. Mitch de Vos had een redelijk goede, maar zenuwachtige, wedstrijd. Als negende geklasseerde mag Mitch naar de finale in categorie jeugd 7. Sebastiaan Willemsen wist als vierde KDO Cycle Parts turner een finaleplaats op te eisen, in categorie junioren7, door vierde te worden. De KDO pechvogel is en blijft Benno Hammerstein. Vorig jaar miste hij de finale op 0.05 punt, dat mocht dit jaar natuurlijk niet nog eens gebeuren. Benno stond tot het laatste toestel op een veilige 9de plaats. Helaas moest hij het laatste toestel, de brug, vroegtijdig verlaten, wat een vol punt aftrek tot gevolg heeft. Met een halve punt achterstand op nummer 14 werd Benno 17de en alweer geen meerkamp NK voor hem.

Ook konden in Leek NK tickets verdiend worden voor het NK toestelfinale op zondag 2 juni in Almere. Om een plaats in de toestelfinale te bemachtigen moest je per toestel bij de beste zes turners horen. Jarno mag hieraan deelnemen op maar liefst vier toestellen. Bas plaatste zich op drietoestellen, Sebastiaan op drie en de pechvogel Benno mag toch deelnemen aan de toestelfinale op twee toestellen. Johan van Nimwegen had op 9 mei in Vught reeds zijn halve finale maar wist zich helaas niet voor de finale te kwalificeren.

Op zondag 26 mei werd ook in Leek voor het eerst het toekomsttoernooi gehouden. Aan dit toernooi mogen jongens deelnemen die in de achtste finale, in februari, reeds waren uitgeschakeld voor de landelijke kwalificatie wedstrijden. KDO had hier een deelnemer in de categorie pupil 9, Casper de Leeuw van Weenen. Goed voorbereid en vol goede moed begon Casper aan zijn wedstrijd. Met mooie oefeningen en goede lichaamsspanning werkte Casper zijn zes toestellen af. Met een eindscore van 93.80 punten had Casper maar liefst twee volle punten voorsprong op nummer twee. Met dit resultaat zou Casper een kanshebber zijn geweest voor een NK plaats. Helaas voor Casper mag je aan wedstrijden pas deelnemen als je hiervoor echt geplaatst bent.

Als podium kandidaten zullen de KDO turners nog hard moeten trainen om in Almere een kans te maken op eremetaal.