KDO Cycle Parts turners in Alphen aan de Rijn…

Op zaterdag 19 januari werd in Alphen aan de Rijn de districtwedstrijd turnen heren gehouden. KDO-Sport was vertegenwoordigd met zes turners. Sem van Heeswijk en Daniël Jimmink namen voor het eerst deel aan een grote, zes toestellen, wedstrijd. In hun categorie, benjamin niveau 10, waren 23 deelnemers. Beiden moesten om 8:00 uur al beginnen met hun wedstrijd. Voor beide zesjarigen was het zichtbaar dat dit hun eerste wedstrijd was. Toch kunnen Daniël en Sem tevreden terugkijken op hun 11de en 12de plaats.

De Hellevoetse turner Jordi Hagenaar, nu uitkomend voor TAG Zwijndrecht, werd eerste in zijn categorie. In wedstrijd twee, die om 11:00 uur begon, was Mitch de Vos aan de beurt in niveau jeugd 7. Mitch turnt voor het eerst in de tweede divisie. Met mooie, strakke oefeningen kreeg hij vaak een welverdiend applaus van zijn medeturners en van het publiek. Mitch werd keurig tweede en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

In ronde drie, die om 14:00 uur begon, traden twee KDO Cycle Parts turners aan. Sebastiaan Willemsen en Benno Hammerstein zaten in twee verschillende groepen. Hierdoor was het voor de leiding lastig om beide goed te kunnen begeleiden, wat uiteindelijk toch goed lukte. Wat ook goed lukte waren de oefeningen van Sebastiaan en Benno. De afsprong aan de rekstok, dubbel salto af, was van Sebastiaan hoog en goed. Benno had pech dat hij bij zijn eerste toestel, rekstok, aan beide handen blaren draaide. Ondanks dit handicap turnde hij de wedstrijd uit. Sebastiaan werd tweede bij de junioren1, terwijl Benno tweede werd in de categorie junioren 2.

Met drie keer zilver op zak was het voor KDO-Sport nog niet gedaan. In de laatste wedstrijd, die om 18:00 uur begon, mocht Johan van Nimwegen zijn kunnen tonen bij de senioren 4. Johan had een prima wedstrijd zonder grote problemen. Wel moest de wedstrijd een half uur worden onderbroken voor het verzorgen van een onfortuinlijke turner van een andere vereniging. Tijdens de prijsuitreiking bleek ook Johan een zilveren medaille te hebben verdiend.

Met vier heer zilver mag KDO-Sport tevreden zijn met de prestaties van hun turners. Op 26 januari mogen de jongens die verplichte oefenstof turnen hun districtwedstrijd afwerken in Waddinxveen.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *